Nieuws over Brede Scholen

Interview: “Kinderen doen inspiratie op door actief mee te doen in hun leefomgeving”

20 oktober 2014

Het woord ‘participatie’ is het afgelopen jaar veel genoemd als het om de leefomgeving gaat. Hoe zorg je ervoor dat ook kinderen betrokken raken bij hun omgeving? De Kleine Ambassade zet zich hiervoor in. Soesja Boode, directeur van deze stichting, vertelt ons over de werkzaamheden van de Kleine Ambassade.

Triodus Kinderopvang maakt doorstart na faillissement

20 oktober 2014

Afgelopen vrijdag werd Triodus Kinderopvang in Den Haag door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf maakt een doorstart als onderdeel van de Stichting SWKGroep.

Lees meer »

Wet OKE zorgt voor betere kwaliteit peuterspeelzalen

17 oktober 2014

De Wet ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie (Wet OKE) heeft de kwaliteit van peuterspeelzalen op verschillende punten verbeterd. Dit blijkt uit onderzoek van het Kohnstamm Instituut. De leidster-kindratio en het opleidingsniveau van het personeel is verbeterd. Ook hebben reguliere peuterspeelzalen zich beter aan de maximale groepsgrootte gehouden.

Lees meer »

PACT verbindt wetenschap en praktijk

16 oktober 2014

Vorige maand ging de organisatie PACT van start. Deze organisatie richt zich op professionals: de mensen op de werkvloer. Hoe ervaren zij het werken in een integraal team en wat kunnen zij zelf doen om het succesvol te maken?

Lees meer »

Aanpak Gezonde Kinderopvang in ontwikkeling

14 oktober 2014

Scholen zijn al bekend met het vignet Gezonde School, maar nu komt er ook een dergelijk keurmerk voor de kinderopvang. Het RIVM gaat samen met de kinderopvangbranche een aanpak Gezonde Kinderopvang en bijbehorend vignet ontwikkelen, waarmee kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen aantonen veel aandacht te hebben voor gezondheid.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 22
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-2021-22Volgende >Laatste >>

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets