Nieuws over Brede Scholen

“Willen we hogerop in de kinderopvang? Dan kost dat energie.”

29 oktober 2014

Tijdens zijn oratie op 17 september 2014 sprak bijzonder hoogleraar kinderopvang Ruben Fukkink zich uit over de kwaliteit van de kinderopvang. Er is weinig verschil tussen de verschillende vormen van kinderopvang. Fukkink uitte vooral zijn zorgen over de kwaliteit van de educatieve stimulering.

Lees meer »

Samenwerkingsverbanden betalen tot 2016 geen btw

29 oktober 2014

De samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs hoeven in elk geval tot 1 augustus 2016 geen btw te betalen over de detachering van personeel. Dit hebben de ministeries van OCW en Financiën met elkaar afgesproken.

Lees meer »

Impuls Muziekonderwijs voor basisscholen

29 oktober 2014

Het muziekonderwijs op de basisscholen krijgt een stevige impuls. Dat kondigde minister Bussemaker van OCW aan in de impuls Muziekonderwijs. Het ministerie gaat samenwerken met Joop van den Ende en het Oranje Fonds om scholen meer en beter muziekonderwijs te geven.

Lees meer »

Corporaties Stoppen met Bouw Brede Scholen na Herziening Woningwet

27 oktober 2014

Op 20 juni 2014 stuurde Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst een wijziging van het wetsvoorstel Herzieningwet naar de Tweede Kamer. Deze gewijzigde wet moet het toezicht versterken en de risico’s beperken als het gaat om woningcorporaties. Voor de bouw van brede scholen heeft deze wetswijziging grote gevolgen. Deze maand was het wetsvoorstel opnieuw onderwerp van gesprek in de politiek.

Lees meer »

“Brede scholen zijn geen doel op zich, maar een middel om een doel te bereiken”

27 oktober 2014

Op 3 oktober 2014 promoveerde Marieke Heers aan de Universiteit van Maastricht op het onderwerp brede scholen. Haar proefschrift genaamd ‘The Effectiveness of Community Schools: Evidence from the Netherlands’ gaat over de effectiviteit van Nederlandse brede scholen.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 25
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-2021-25Volgende >Laatste >>

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets