Nieuws over Brede Scholen

Laat je mening gelden en win!

28 januari 2015

Ieder kind moet zich volop cultureel kunnen ontwikkelen. In én na schooltijd.
Maar wat gaat goed, en wat gaat minder goed?
Vul deze enquête in (max 10 minuten) en help ons. Als dank ontvang je een prachtig boek (*)!

Verbinding leggen
Minister Bussemaker (OCW) wil meer zicht op de stand van het binnen- en buitenschoolse cultuuraanbod. En júist voor brede scholen liggen er uitgebreide mogelijkheden.

Door middel van deze enquête brengen wij deze verbindingen in kaart. Denk aan culture lessen onder schooltijd, en muziek-, dans- of toneelles na school. Help je ons mee?

Lees meer »

KINDwijzer maakt film over meerwaarde kinderopvang

21 januari 2015

KINDwijzer, een landelijke netwerkvereniging van maatschappelijke kinderopvangorganisaties, heeft een film geproduceerd die de pedagogische waarde van de kinderopvang in beeld brengt.

Lees meer »

Landelijke IKC-dag 2.1

20 januari 2015

Voor degenen die de IKC-dag in het najaar van 2014 moesten missen, hebben wij goed nieuws. Het Landelijk Steunpunt organiseert een herhaling!

Op 27 maart heeft u een nieuwe kans om dit succesvolle evenement bij te wonen, en alle ins & outs op het gebied van het integraal kindcentrum te weten te komen. Zit u met vragen? Wilt u weten hoe anderen te werk gaan in hun IKC? En moest u de vorige IKC-dag aan u voorbij laten gaan? Dan is de IKC-dag 2.1 echt wat voor u! Meld u nu aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer

Rapport flexibele onderwijstijden

20 januari 2015

Gisteren stuurde staatssecretaris Dekker van OCW het eindrapport van het Experiment Flexibilisering Onderwijstijd naar de Tweede Kamer. Tussen 2011 en 2014 deden twaalf scholen mee aan dit experiment, waarin zij mochten afwijken van de schoolweek van minimaal 5 dagen en de centraal vastgestelde vakanties.

Lees meer »

Bouwstenen presenteert Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2015

19 januari 2015

De Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2015 biedt een mooie kans voor onderwijsorganisaties om een impuls te geven aan (de professionalisering van) hun huisvestingsbeleid en het vastgoedmanagement.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 13
<< Eerste< Vorige1-56-1011-13Volgende >Laatste >>

Begin 2015 organiseert het Landelijk Steunpunt een serie netwerken over aansprekende onderwerpen. Meld u nu aan!

Op 30 januari 2015 verzorgt het Landelijk Steunpunt een uitgebreid programma tijdens de NOT.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Nieuws brede school

20 januari 2015

Tweets