Nieuws over Brede Scholen

“De scholen zijn weer de spin in het web in Groningen”

03 maart 2015

Groningen is Onderwijsstad van het jaar 2014/2015, en de Groningse Vensterscholen bestaan dit jaar 20 jaar. Bovendien hebben zich de afgelopen tijd veel veranderingen voorgedaan in de structuur van de Vensterscholen. Reden genoeg om extra aandacht te besteden aan de ontwikkelingen in het onderwijs in deze stad!

Lees meer »

Verslag Netwerk Meedoen is de Kunst online

27 februari 2015

Samen met het LKCA organiseert het Landelijk Steunpunt Brede Scholen drie netwerkbijeenkomsten rond het thema kunst en cultuur in brede school of IKC. Het doel is om met elkaar te kijken naar culturele activiteiten op scholen. Waar gaat het goed en waar kan het beter, bijvoorbeeld als het gaat om de verbinding tussen het binnen- en buitenschoolse kunst- en cultuuraanbod? De eerste bijeenkomst vond plaats op 12 februari in Museum Catharijneconvent te Utrecht.

Pm’ers staan voor grote opgave in VVE

26 februari 2015

Pedagogisch medewerkers hebben moeite om doelgroepkinderen in de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) goed voor te bereiden op de basisschool. Dat blijkt uit onderzoek van het Kohnstamm Instituut en het ITS van de Radboud Universiteit Nijmegen. Vervolgens komen de onderzoekers met suggesties voor het verbeteren van de indicatie en de uitvoering van de VVE.

Lees meer »

CCI-Seminar “Samson: waarom met 3 jaar naar school?”

24 februari 2015

De uitspraak van PvdA-fractievoorzitter Diederik Samson dat kinderen al op 3-jarige leeftijd al naar school zouden moeten, heeft veel stof doen opwaaien. Hiermee zou Samson de kinderopvang buiten spel zetten, terwijl anderen zijn plannen toejuichen. Reden voor ChildCare International om een seminar te organiseren waarin de vraag centraal staat: wat is het beste voor het jonge kind?

Lees meer »

Positief rapport over Brede impuls combinatiefuncties

16 februari 2015

Uit de Monitor Impuls brede scholen, sport en cultuur 2014 blijkt de inzet van combinatiefuncties over het jaar 2013 een succes.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 21
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-2021-21Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets