Nieuws over Brede Scholen

Samenwerkingsprotocol voor toezicht kinderopvang

19 november 2014

Maandag stuurde minister Asscher van SZW een Verzamelbrief over de stand van zaken in de kinderopvang naar de Tweede Kamer. Hij ging hierbij in op toezicht, handhaving en veiligheid. Op het gebied van toezicht gaat hij een samenwerkingsprotocol ontwikkelen. Dit moet zorgen voor een betere samenwerking tussen toezichthouders op geïntegreerde voorzieningen van onderwijs en kinderopvang. Dit is tot stand gekomen in overleg met onder andere ambassadeurs van het Landelijk Steunpunt.

Lees meer »

Kind van nu = sollicitant in 2032. Hoe bereiden we ze voor?

17 november 2014

Hoe richten we het onderwijs zo in, dat de kinderen van nu voorbereid zijn op hun toekomst? Vandaag gaf Staatssecretaris Dekker van OCW het startschot voor een nationaal dialoog over de inhoud van het onderwijs. Het draait om de vraag wat de kinderen van nu moeten leren om straks succesvol de arbeidsmarkt op te gaan. Leraren, leerlingen, ouders, het bedrijfsleven en de wetenschap kunnen allen van gedachten wisselen over de inhoud van het onderwijs.

Lees meer »

Ouderbijdrage Peuterspeelzaal 2015

17 november 2014

VNG maakte afgelopen week de adviestabel voor de ouderbijdrage aan de peuterspeelzaal in 2015 bekend. Deze tabel is afgestemd met die van de landelijke kinderopvangtoeslagen in 2015. Hoeveel ouders moeten betalen, hangt af van hun inkomen.

Lees meer »

Programma kwaliteit kinderopvang

13 november 2014

Gister promoveerde Katrien Helmerhorst aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp kwaliteit van de kinderopvang. Zij ontwikkelde een programma dat de vaardigheden van pedagogisch medewerkers meet op het gebied van interactie. Hiermee wil zij zorgen voor een betere kwaliteit van de kinderopvang.

Lees meer »

Overzicht cijfers kinderopvang per regio

10 november 2014

Benieuwd hoeveel kinderen in uw regio naar de kinderopvang gaan? Hoeveel werknemers in de toekomst in uw gemeente werkzaam zijn in deze branche? De Brancheorganisatie Kinderopvang publiceerde afgelopen week nieuwe landelijke kengetallen voor de kinderopvang.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 31
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-2021-25Volgende >Laatste >>

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets