Nieuws over Brede Scholen

15 vroege starters Muziekimpuls

20 mei 2015

Donderdag 21 mei geeft minister Bussemaker de aftrap van de Impuls Muziekonderwijs op basisschool De Vlieger in Den Haag. Ook de 15 vroege starters van deze nieuwe regeling worden bekend gemaakt.

Lees meer »

Op korte termijn meertalige buitenschoolse opvang mogelijk

20 mei 2015

Het wordt op korte termijn mogelijk om meertalige buitenschoolse opvang (bso) aan te bieden. De opvang aan kinderen van vier tot en met twaalf jaar wordt dan aangeboden in het Engels, Frans of Duits.
Dat heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) maandag aan de Tweede Kamer geschreven.

Lees meer »

Verslag Gluren bij de buren 'Uit de kunst'

13 mei 2015

Op een stralende, zonnige voorjaarsdag gingen we op pad naar Zutphen en Wehl om daar te kijken bij twee goede voorbeelden van werken met het thema Kunst en cultuur in een IKC. Zo’n dag Gluren bij de buren levert altijd weer de nodige inspiratie én praktische tips op voor andere brede scholen en IKC’s.

Ambassadeur Noorderbreedte in Management Kinderopvang

12 mei 2015

Het Landelijk Steunpunt heeft verspreid over het land een zestigtal ambassadeurs: goede voorbeelden van brede scholen en IKC's. Een van deze ambassadeurs is Frans Verstraten van De Noorderbreedte in Diemen. In de laatste editie van vakblad Management Kinderopvang verscheen een mooi artikel over deze ambassadeurs, waar ook Job van Velsen zijn medewerking aan verleende.

Lees het artikel

Verslag laatste netwerkbijeenkomst Kunst en Cultuur

12 mei 2015

De laatste lerende netwerkbijeenkomst kunst en cultuur vond donderdag 16 april plaats in het Aboriginal museum in Utrecht. De dag stond onder leiding van Job van Velsen. Saskia van den Bos hield een presentatie over actief ouderschap en Jan Jaap Knol, directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie, vertelde over de verschillende regelingen van het fonds. Maaike Kramer-Segers van het ministerie van OCW woonde de dag bij, benieuwd naar verhalen uit de praktijk.

Artikel 1 tot 5 van 17
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-17Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets