Nieuws over Brede Scholen

Pm’ers staan voor grote opgave in VVE

26 februari 2015

Pedagogisch medewerkers hebben moeite om doelgroepkinderen in de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) goed voor te bereiden op de basisschool. Dat blijkt uit onderzoek van het Kohnstamm Instituut en het ITS van de Radboud Universiteit Nijmegen. Vervolgens komen de onderzoekers met suggesties voor het verbeteren van de indicatie en de uitvoering van de VVE.

Lees meer »

CCI-Seminar “Samson: waarom met 3 jaar naar school?”

24 februari 2015

De uitspraak van PvdA-fractievoorzitter Diederik Samson dat kinderen al op 3-jarige leeftijd al naar school zouden moeten, heeft veel stof doen opwaaien. Hiermee zou Samson de kinderopvang buiten spel zetten, terwijl anderen zijn plannen toejuichen. Reden voor ChildCare International om een seminar te organiseren waarin de vraag centraal staat: wat is het beste voor het jonge kind?

Lees meer »

Positief rapport over Brede impuls combinatiefuncties

16 februari 2015

Uit de Monitor Impuls brede scholen, sport en cultuur 2014 blijkt de inzet van combinatiefuncties over het jaar 2013 een succes.

Lees meer »

Meer doen met gezond gedrag op school? Vraag ondersteuning aan!

06 februari 2015

Uw leerlingen aanmoedigen om gezonder te leven? Of wilt u op school meer doen met sociale veiligheid of tegen pesten? Vraag dan voor 16 maart 2015 ondersteuning aan bij Gezonde School om meer te doen met gezond gedrag op school.

Lees meer »

Foto's en verslag NOT online

06 februari 2015

Op 30 januari was het Landelijk Steunpunt aanwezig op de NOT. Met een uitgebreid en interactief programma. Bekijk nu de foto's van die dag en lees het verslag terug!

Artikel 1 tot 5 van 19
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-19Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets