Nieuws over Brede Scholen

Record aantal scholen wil aan de slag met Gezonde School

30 maart 2015

Scholen hebben 1775 aanvragen gedaan voor extra hulp om aan de slag te gaan met gezondheid op school. Scholen uit het primair onderwijs (po) deden de meeste aanvragen: 1398. Scholen uit het voortgezet onderwijs (vo) deden 324 aanvragen en scholen uit het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) 53 aanvragen. De belangstelling toont aan dat de geboden ondersteuning aansluit bij de behoeften van scholen en dat zij het onderwerp belangrijk vinden.

Lees meer »

Vernieuwend beweegaanbod MobieZ wint SPORT FM Innovatieprijs

24 maart 2015

Sportbedrijf Deventer en Nijha hebben met hun MobieZ concept de Sport FM Innovatieprijs 2015 in de wacht gesleept. In een spannende strijd met Barenburg gras en TripleDouble Sportmarketing trok MobieZ aan het langste eind. Met MobieZ krijgen gymlessen een hele nieuwe dimensie door een flexibele inrichting van sportaccommdaties. Het afgelopen jaar draaide er een succesvolle pilot in Deventer met dit concept in vijf gymzalen.

Lees meer »

Landelijk Steunpunt actualiseert haar database

24 maart 2015

Op dit moment is het Landelijk Steunpunt Brede Scholen haar database met de adresgegevens van alle brede scholen aan het actualiseren. Uit de laatste jaarcijfers blijkt dat er ook het afgelopen jaar weer veel nieuwe brede scholen bij zijn gekomen. Het Landelijk Steunpunt wil deze scholen graag toevoegen aan haar database.

Lees meer »

Utrecht2015 Scholenprogramma

13 maart 2015

Op 4 en 5 juli razen 198 wielrenners onder de Utrechtse Dom door. Het grootste jaarlijks sportevenement, de ‘Tour de France’, komt naar Utrecht! Om ook alle basis- en voortgezet onderwijsscholen van Nederland in de Tour-stemming te laten komen is er een speciaal (gratis) Scholenprogramma opgezet.

Lees meer »

Naar 100% rookvrije schoolpleinen

13 maart 2015

De Tweede Kamer heeft op 25 juni 2014 een motie van Carla Dik-Faber (ChristenUnie) aangenomen. Daarin verzoekt zij de regering om zich in te spannen voor 100% rookvrije scholen en schoolpleinen. De Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (SBGL) van de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad, het Longfonds en de partners uit de Alliantie Nederland Rookvrij bundelen de krachten en gaan hiermee aan de slag, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 19
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-19Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Agenda

Tweets