Nieuws over Brede Scholen

Nieuwe handleiding 'Continue screening kinderopvang'

22 april 2014

Het ministerie van Sociale Zaken, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en vele andere partners hebben onlangs een nieuwe handleiding ‘Continue screening kinderopvang’ uitgebracht. Hierin staat beschreven hoe kinderopvangorganisaties met deze screening aan de slag kunnen. 

Lees meer »

Opleiding Specialist Brede School

22 april 2014

In september 2014 start wederom de post HBO- opleiding Specialist Brede School aan de Marnix Academie in Utrecht. De opleiding duurt een jaar. Tijdens de zeven lessen krijgen de studenten colleges van experts uit de praktijk van de brede school. Een praktische en ‘brede blik’ op de diverse aspecten van de brede school. 

Lees meer »

Deel kopgroep wethouders zwaait af

14 april 2014

De kopgroep wethouders voor kindcentra is een groep vooruitstrevende wethouders die zich vanuit hun gemeente inzetten voor de vorming van integrale kindcentra. Met de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zwaait een aantal wethouders af. Daarnaast is er weer ruimte voor nieuwe wethouders. 

Lees meer »

Onderwijsraad: 'Toezicht moet gericht zijn op brede onderwijskwaliteit'

14 april 2014

Leerwinst en toegevoegde waarde zeggen niet genoeg over de kwaliteit van de school. Ook moeilijk meetbare onderdelen van de ontwikkeling, zoals sociale vaardigheden en zelfstandig werken moeten hierbij een rol spelen. Dat stelt de Onderwijsraad in een advies aan het kabinet. Scholen kunnen de meetbare ontwikkeling wel gebruiken om hun onderwijs te verbeteren.

Lees meer »

Asscher wil jonge leerkrachten behouden voor de toekomst

11 april 2014

Het kabinet trekt 11 miljoen euro uit om werkloze leraren, die net van de pabo komen, aan het werk te houden. Dat heeft de minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher, bekend gemaakt.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 24
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-2021-24Volgende >Laatste >>

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets