Nieuws over Brede Scholen

Partijen willen meer ruimte voor samenwerking tussen onderwijs en opvang

06 maart 2015

De Brancheorganisatie Kinderopvang, PO-Raad en de MOgroep overhandigden gisteren het voorstel Geef kinderen de ruimte aan staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. De samenwerking met het tussen onderwijs en kinderopvang gaat de partijen nog niet snel genoeg. Zij worden in hun initiatief gesteund door VNG.

Lees meer »

Gemeenten professionaliseren vastgoedmanagement

06 maart 2015

VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma zette op woensdag 4 maart 2015 de eerste gezamenlijk ontwikkelde referentie-spelregels voor vastgoedmanagement online gezet op de website van Bouwstenen voor Sociaal. Hiermee zette zij een intensieve samenwerking in gang tussen gemeenten voor een verdere professionalisering van het vastgoedmanagement.

Lees meer »

“De scholen zijn weer de spin in het web in Groningen”

03 maart 2015

Groningen is Onderwijsstad van het jaar 2014/2015, en de Groningse Vensterscholen bestaan dit jaar 20 jaar. Bovendien hebben zich de afgelopen tijd veel veranderingen voorgedaan in de structuur van de Vensterscholen. Reden genoeg om extra aandacht te besteden aan de ontwikkelingen in het onderwijs in deze stad!

Lees meer »

Verslag Netwerk Meedoen is de Kunst online

27 februari 2015

Samen met het LKCA organiseert het Landelijk Steunpunt Brede Scholen drie netwerkbijeenkomsten rond het thema kunst en cultuur in brede school of IKC. Het doel is om met elkaar te kijken naar culturele activiteiten op scholen. Waar gaat het goed en waar kan het beter, bijvoorbeeld als het gaat om de verbinding tussen het binnen- en buitenschoolse kunst- en cultuuraanbod? De eerste bijeenkomst vond plaats op 12 februari in Museum Catharijneconvent te Utrecht.

Pm’ers staan voor grote opgave in VVE

26 februari 2015

Pedagogisch medewerkers hebben moeite om doelgroepkinderen in de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) goed voor te bereiden op de basisschool. Dat blijkt uit onderzoek van het Kohnstamm Instituut en het ITS van de Radboud Universiteit Nijmegen. Vervolgens komen de onderzoekers met suggesties voor het verbeteren van de indicatie en de uitvoering van de VVE.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 23
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-2021-23Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets