Nieuws over Brede Scholen

Geen financiering peuterplannen VNG

31 oktober 2014

Als vervolg op het uitwerkingsvoorstel voor het peuterscenario van VNG, vond vorige maand een Algemeen Overleg plaats. In een reactie op dit AO liet minister Asscher van Sociale Zaken weten niet zo ver te willen gaan en geen financiële dekking voor het plan te zien.

Lees meer »

VVE komt positief uit lokaal onderzoek

31 oktober 2014

Na berichten van twijfels over de effectiviteit van de VVE, blijkt uit een lokaal onderzoek dat de VVE op vier peuterspeelzalen in Neder-Betuwe wel goed werkt. In intensieve programma’s worden de achterstanden van peuters goed weggewerkt.

Lees meer »

Kleine Scholen Coöperatie niet mogelijk

31 oktober 2014

Staatssecretaris Dekker van OCW haalde deze week een streep door de plannen van de Kleine Scholen Coöperatie om te experimenteren met een coöperatie als bestuur van kleine scholen.

Lees meer »

“Willen we hogerop in de kinderopvang? Dan kost dat energie.”

29 oktober 2014

Tijdens zijn oratie op 17 september 2014 sprak bijzonder hoogleraar kinderopvang Ruben Fukkink zich uit over de kwaliteit van de kinderopvang. Er is weinig verschil tussen de verschillende vormen van kinderopvang. Fukkink uitte vooral zijn zorgen over de kwaliteit van de educatieve stimulering.

Lees meer »

Samenwerkingsverbanden betalen tot 2016 geen btw

29 oktober 2014

De samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs hoeven in elk geval tot 1 augustus 2016 geen btw te betalen over de detachering van personeel. Dit hebben de ministeries van OCW en Financiën met elkaar afgesproken.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 28
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-2021-25Volgende >Laatste >>

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets