Nieuws over Brede Scholen

Kabinet wil kinderopvangtoeslag direct op rekening kinderopvang

19 september 2014

Het kabinet wil het systeem van toeslagen voor de kinderopvang hervormen. Daarbij moet de kinderopvangtoeslag voortaan rechtstreeks gestort worden op de rekening van de kinderopvangaanbieder. Het geld wordt dan niet meer eerst overgemaakt naar de ouders. Dat staat in een brief van staatssecretaris Wiebes aan de Tweede Kamer.
 

Lees meer »

Leer samen met je kind Nederlands; volg een taalcursus op de voorschool van je kind!

15 september 2014

Steeds meer  ouders  met een lage opleiding of weinig taalvaardigheid in het Nederlands, maken met hun kind  gebruik van de Voorschool; de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)voor kinderen vanaf 2 ½ jaar.  Ouders vinden taal belangrijk; ze willen graag dat hun kind het Nederlands goed leert.

Lees meer »

Teken de pledge van Alles is gezondheid!

11 september 2014

De PO Raad, Landelijke Ouderraad en EDventure willen bijdragen aan een gezonder Nederland en tekenen op 1 oktober tijdens het congres Gezonde Brede School een pledge van Alles is Gezondheid. Wilt u meedoen aan deze actie, kom dan op 1 oktober naar de stand van Alles is Gezondheid en meld u aan!

Lees meer »

Uitnodiging regiobijeenkomsten: praktische oplossingen voor bestuurlijk construct IKC

08 september 2014

Bij de samenwerkingspartners in een IKC kan de behoefte ontstaan om de samenwerking op bestuurlijk niveau juridisch te verankeren door middel van een gezamenlijke rechtspersoon. Maar de wet vereist een gescheidenboekhouding tussen onderwijs en kinderopvang. Deze bijeenkomsten bieden bestuurders de gelegenheid om met elkaar te verkennen wat hun mogelijkheden en ervaringen in de praktijk zijn.

Magistrum Directeur Brede School

27 augustus 2014

Waarom de opleiding Magistrum Directeur Brede school / Integraal Kindcentrum? Het onderwijs heeft goed opgeleide leidinggevenden nodig. Van hen wordt verwacht dat zij met succes leiding kunnen geven aan het proces van leren, zowel voor leerlingen, leraren als managementteams. Als leidinggevende bent u verantwoordelijk voor optimale veranderingsprocessen waar het onderwijs voor staat. Het eigenaarschap van deze veranderingen, vernieuwingen dient te liggen bij de uitvoerders.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 10
<< Eerste< Vorige1-56-10Volgende >Laatste >>

Het Landelijk Steunpunt organiseert op 1 oktober het Congres Gezonde Brede School.
Lees meer

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets