Nieuws over Brede Scholen

Stevige impuls cultuureducatie voor vmbo leerlingen

20 mei 2015

In de tweede ronde van de regeling Cultuureducatie in het VMBO ondersteunen het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds 16 culturele instellingen die in samenwerking met vmbo-scholen een tweejarig cultuureducatief traject voor leerlingen ontwikkelen.

Lees meer »

15 vroege starters Muziekimpuls

20 mei 2015

Donderdag 21 mei geeft minister Bussemaker de aftrap van de Impuls Muziekonderwijs op basisschool De Vlieger in Den Haag. Ook de 15 vroege starters van deze nieuwe regeling worden bekend gemaakt.

Lees meer »

Op korte termijn meertalige buitenschoolse opvang mogelijk

20 mei 2015

Het wordt op korte termijn mogelijk om meertalige buitenschoolse opvang (bso) aan te bieden. De opvang aan kinderen van vier tot en met twaalf jaar wordt dan aangeboden in het Engels, Frans of Duits.
Dat heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) maandag aan de Tweede Kamer geschreven.

Lees meer »

Verslag Gluren bij de buren 'Uit de kunst'

13 mei 2015

Op een stralende, zonnige voorjaarsdag gingen we op pad naar Zutphen en Wehl om daar te kijken bij twee goede voorbeelden van werken met het thema Kunst en cultuur in een IKC. Zo’n dag Gluren bij de buren levert altijd weer de nodige inspiratie én praktische tips op voor andere brede scholen en IKC’s.

Ambassadeur Noorderbreedte in Management Kinderopvang

12 mei 2015

Het Landelijk Steunpunt heeft verspreid over het land een zestigtal ambassadeurs: goede voorbeelden van brede scholen en IKC's. Een van deze ambassadeurs is Frans Verstraten van De Noorderbreedte in Diemen. In de laatste editie van vakblad Management Kinderopvang verscheen een mooi artikel over deze ambassadeurs, waar ook Job van Velsen zijn medewerking aan verleende.

Lees het artikel

Artikel 1 tot 5 van 16
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-16Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets