Nieuws over Brede Scholen

Training Doorgaande lijn in beeld

24 juni 2015

Wilt u de doorgaande lijn voor kinderen van 0-6 jaar vorm geven of verbeteren? De training ‘Doorgaande lijn in beeld’ kan u daarbij helpen.

Lees meer »

Lancering Leerplankader Sport, bewegen en gezonde leefstijl

23 juni 2015

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Onderwijs heeft Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) een Leerplankader Sport, bewegen en gezonde leefstijl ontwikkeld. Dit leerplankader is geschreven in samenwerking met verschillende landelijke thema-instituten en expertisecentra.

Lees meer »

Uurprijzen Kinderopvang in 2016 hoger

23 juni 2015

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft het Ontwerpbesluit Kinderopvangtoeslag 2016 aan de Eerste en Tweede Kamer opgestuurd. Uit de brief valt af te leiden dat de maximum uurprijzen voor kinderopvang met 0,7 procent zullen stijgen.

Lees meer »

Muziekonderwijs krijgt impuls

22 juni 2015

HET GAAT WEER SWINGEN IN DE KLAS
Minister Jet Bussemaker van cultuur steekt er 25 miljoen in, private partijen, waaronder Joop van den Ende, nog eens vele miljoenen. De Impuls Muziekonderwijs is een subsidiemaatregel voor het basisonderwijs die ervoor moet zorgen dat het over vijf jaar weer swingt in de klas. Er is een speciaal platform voor opgericht: het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs, waarin alle instellingen zijn verzameld die iets met muziek en onderwijs te maken hebben.

Lees meer »

Eén op de vijf kinderen speelt vrijwel nooit buiten

16 juni 2015

Eén op de vijf kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. En dat terwijl buitenspelen, en daarmee beweging, juist goed is voor de kinderen. Het is onder andere goed voor hun sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 21
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-2021-21Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets