Nieuws over Brede Scholen

Wet OKE zorgt voor betere kwaliteit peuterspeelzalen

17 oktober 2014

De Wet ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie (Wet OKE) heeft de kwaliteit van peuterspeelzalen op verschillende punten verbeterd. Dit blijkt uit onderzoek van het Kohnstamm Instituut. De leidster-kindratio en het opleidingsniveau van het personeel is verbeterd. Ook hebben reguliere peuterspeelzalen zich beter aan de maximale groepsgrootte gehouden.

Lees meer »

PACT verbindt wetenschap en praktijk

16 oktober 2014

Vorige maand ging de organisatie PACT van start. Deze organisatie richt zich op professionals: de mensen op de werkvloer. Hoe ervaren zij het werken in een integraal team en wat kunnen zij zelf doen om het succesvol te maken?

Lees meer »

Aanpak Gezonde Kinderopvang in ontwikkeling

14 oktober 2014

Scholen zijn al bekend met het vignet Gezonde School, maar nu komt er ook een dergelijk keurmerk voor de kinderopvang. Het RIVM gaat samen met de kinderopvangbranche een aanpak Gezonde Kinderopvang en bijbehorend vignet ontwikkelen, waarmee kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen aantonen veel aandacht te hebben voor gezondheid.

Lees meer »

Vernieuwend en flexibel bewegingsonderwijs met MobieZ

13 oktober 2014

Om gymlessen voor kinderen uitdagender en aantrekkelijker te maken, ontwikkelde het bedrijf Nijha in samenwerking met Sportbedrijf Deventer het beweegconcept MobieZ. Hiermee rouleren materialen tussen verschillende sportaccommodaties, zodat kinderen met verschillende soorten sport en beweging kennis kunnen maken.

Lees meer »

Terugkijken op Congres Gezonde Brede School

13 oktober 2014

Op 1 oktober kwamen beleidsmakers, bestuurders en medewerkers uit onderwijs en opvang samen op Papendal voor een inspirerende en sportieve dag rond het thema de Gezonde Brede School. Benieuwd of u iets gemist heeft? Ook van het Congres Gezonde Brede School staan de presentaties, foto's en het verslag online.

Lees meer

Artikel 1 tot 5 van 22
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-2021-22Volgende >Laatste >>

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets