Nieuws over Brede Scholen

Gezond gedrag stimuleren op school? Vraag ondersteuning aan!

17 december 2014

Op school de gezondheid van uw leerlingen of studenten stimuleren? Hen aanmoedigen om meer te bewegen, niet te (gaan) roken of zich weerbaar op te stellen? Vraag dan van 12 februari tot en met 16 maart 2015 ondersteuning aan bij Gezonde School.

Lees meer »

New York trekt 150 miljoen dollar uit voor brede scholen

03 december 2014

Ook over de grenzen kijken wij mee met de ontwikkeling van brede scholen. Zo maakte burgemeester van New York Bill de Blasio afgelopen maand bekend dat hij 150 miljoen dollar in ‘community schools’ gaat investeren. Met dat geld wil hij 94 van de slechtst presterende scholen veranderen in brede scholen. Dit komt bovenop zijn eerdere toezegging dat hij 40 brede scholen in de stad wilde oprichten.

Lees meer »

Inschrijving netwerken geopend

27 november 2014

Begin 2015 organiseert het Landelijk Steunpunt Brede Scholen weer een serie netwerken. Ieder netwerk bestaat uit drie bijeenkomsten. In kleine groepen van 15-25 personen stelt u heldere doelen en een visie op voor uw brede school of IKC. Direct in de praktijk uit te werken!
De onderwerpen zijn:

Effectieve aanpak: de doorontwikkeling van uw brede school of IKC
Doorgaande lijn voor het jonge kind: een gezamenlijke basis voor jonge kinderen
Meedoen is de kunst: kunst en cultuur in uw brede school of IKC

NISB lanceert themadossier sport- en beweegtalent

24 november 2014

Hoe kun je sportieve talenten van kinderen en jongeren herkennen en verder tot bloei brengen? Deze vraag staat centraal in het themadossier ‘sport- en beweegtalent’, dat eind november op de site van NISB is geplaatst. Het dossier is gericht op professionals in zowel de breedte- als topsport, zoals docenten lichamelijke oefening, buurtsportcoaches, combinatiefunctionarissen, trainers en coaches. Daarnaast is de informatie interessant voor beleidsmakers.

Lees meer »

Samenwerkingsprotocol voor toezicht kinderopvang

19 november 2014

Maandag stuurde minister Asscher van SZW een Verzamelbrief over de stand van zaken in de kinderopvang naar de Tweede Kamer. Hij ging hierbij in op toezicht, handhaving en veiligheid. Op het gebied van toezicht gaat hij een samenwerkingsprotocol ontwikkelen. Dit moet zorgen voor een betere samenwerking tussen toezichthouders op geïntegreerde voorzieningen van onderwijs en kinderopvang. Dit is tot stand gekomen in overleg met onder andere ambassadeurs van het Landelijk Steunpunt.

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 22
<< Eerste< Vorige1-56-1011-1516-2021-22Volgende >Laatste >>

Begin 2015 organiseert het Landelijk Steunpunt een serie netwerken over aansprekende onderwerpen. Meld u nu aan!

Op 30 januari 2015 verzorgt het Landelijk Steunpunt een uitgebreid programma tijdens de NOT.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets