Nieuws over Brede Scholen

'Talentvol opgroeien:' Lezing voor jubileum Integraal Jeugdbeleid

30 september 2014

Woensdag 24 september gaf dr. Jeannette Doornenbal een lezing in het kader van het achtjarig bestaan van het lectoraat ‘Integraal Jeugdbeleid.’ Het centrale punt van haar lezing was dat het de sociale en morele plicht is van volwassenen om ieder kind alle kansen te bieden om talentvol op te groeien.

Lees meer »

Beoordeel je schoolgebouw

25 september 2014

De Algemene Rekenkamer is een landelijk onderzoek gestart naar de kwaliteit van schoolgebouwen. Op de website checkjeschoolgebouw.nl kunnen leerlingen en leraren een korte vragenlijst invullen over en foto’s uploaden van hun eigen schoolgebouw. De Rekenkamer wil de resultaten gebruiken voor het beoordelen van de geschiktheid van onderwijsgebouwen.

Lees meer »

Basisscholen moeten meer gymles geven

24 september 2014

Eén op de vijf scholen voldoet niet aan de norm van twee uur gymles per week. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de Onderwijsinspectie hierop meer gaat controleren, meldt het AD.

Lees meer »

VNG presenteert uitwerkingsvoorstel Peuterscenario

23 september 2014

In een brief aan minister Asscher van Sociale Zaken en staatssecretaris Dekker van Onderwijs presenteert VNG zijn uitwerkingsvoorstel voor het peuterscenario. VNG presenteerde op 12 februari jl. al een scenario, wat nu verder wordt uitgewerkt. Met dit scenario wordt een einde gemaakt aan het huidige versnipperde stelsel van voorschoolse voorzieningen.

Lees meer »

Kabinet wil kinderopvangtoeslag direct op rekening kinderopvang

19 september 2014

Het kabinet wil het systeem van toeslagen voor de kinderopvang hervormen. Daarbij moet de kinderopvangtoeslag voortaan rechtstreeks gestort worden op de rekening van de kinderopvangaanbieder. Het geld wordt dan niet meer eerst overgemaakt naar de ouders. Dat staat in een brief van staatssecretaris Wiebes aan de Tweede Kamer.
 

Lees meer »

Artikel 1 tot 5 van 11
<< Eerste< Vorige1-56-1011-11Volgende >Laatste >>

Het Landelijk Steunpunt organiseert op 1 oktober het Congres Gezonde Brede School.
Lees meer

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets