Agenda

Landelijke IKC-dag in Utrecht

26 september 2014

Op veler verzoek organiseert het Landelijk Steunpunt Brede scholen in samenwerking met de PO-Raad en Brancheorganisatie Kinderopvang  op 26 september 2014 de tweede landelijke IKC-dag. Bent u bezig met de ontwikkeling van een integraal kindcentrum of heeft u plannen om hiermee aan de slag te gaan? Dan mag u deze inspirerende bijeenkomst zeker niet missen!

Lees meer »

Congres Gezonde Brede School

01 oktober 2014

Het Landelijk Steunpunt organiseert in samenwerking met de PO-Raad, NOC*NSF, NISB en KVLO op 1 oktober het Congres Gezonde Brede School. 

Lees meer »

Regiobijeekomsten overheveling buitenonderhoud

08 oktober 2014

Ruimte-OK organiseert dit jaar een aantal bijeenkomsten over de overheveling van het buitenonderhoud. Sinds kort zijn scholen zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van het schoolgebouw. Scholen die hier vragen over hebben, kunnen deze stellen tijdens deze regiobijeenkomsten.  

Lees meer »

Bouwstenen voor Sociaal organiseert bijeenkomst overheveling buitenonderhoud

08 oktober 2014

Op 1 januari 2015 worden scholen verantwoordelijk voor het buitenonderhoud. Dat betekent nogal wat voor de strategische positie van scholen, de benodigde professionaliteit binnen het schoolbestuur en de risico's. Zeker ook gezien de veranderingen in het onderwijs, de krimp van het aantal leerlingen en de leeftijd van de gebouwen. Bent u er klaar voor?

Lees meer »

Kinderopvang LIVE in het najaar

31 oktober 2014

De vakbladen Kinderopvang en Management Kinderopvang organiseren op 31 oktober en 1 november Kinderopvang LIVE. Dit congres is voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvangbranche. 

Lees meer »

PO-Raad organiseert bijeenkomsten voor risicoscholen

31 oktober 2014

Het project Goed worden en goed blijven van de PO-Raad organiseert in oktober een aantal bijeenkomsten voor risicoscholen. Scholen die (zeer) zwak zijn of het risico hebben dat te worden, krijgen bij deze bijeenkomsten handvaten uitgereikt om de kwaliteit op te krikken. 

Lees meer »

Praktische oplossingen voor bestuurlijk construct IKC

04 november 2014

Bij de samenwerkingspartners in een IKC kan de behoefte ontstaan om de samenwerking op bestuurlijk niveau juridisch te verankeren door middel van een gezamenlijke rechtspersoon. Maar de wet vereist een gescheidenboekhouding tussen onderwijs en kinderopvang. Deze bijeenkomsten bieden bestuurders de gelegenheid om met elkaar te verkennen wat hun mogelijkheden en ervaringen in de praktijk zijn.

Lees meer »

'Naar andere schooltijden, en dan?'

11 november 2014

AVS organiseert het komende jaar een aantal bijeenkomst onder de noemer: ‘Naar andere schooltijden, en dan?’ Tijdens deze sessies komen voorbeelden uit de schoolpraktijk naar voren. 

Lees meer »

Het Landelijk Steunpunt organiseert op 1 oktober het Congres Gezonde Brede School.
Lees meer

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets