Agenda

Landelijke IKC-dag 2.1

27 maart 2015

Vanwege het grote succes in het najaar van 2014, organiseert het Landelijk Steunpunt Brede Scholen een herhaling van de Landelijke IKC-dag. In samenwerking met de PO-Raad en de Brancheorganisatie Kinderopvang bieden wij u de IKC-dag 2.1, die plaatsvindt op 27 maart 2015 te Utrecht.

Lees meer

Gluren bij de buren - IKC

10 april 2015


Bij Gluren bij de buren kunt u een kijkje nemen bij een brede school of IKC. Zo kunt u zien hoe anderen te werk gaan, en ontmoet u collega's die met hetzelfde bezig zijn als u.

Op 10 april 2015 gaan we naar IKC De Bosmark in Dinxperlo en IKC de Tichelaar in Gendt. Aan beide IKC’s is Kinderopvangorganisatie Zonnekinderen verbonden, die 23 locaties in het oosten van het land heeft.

Lees meer

Openingscongres Week van het Jonge Kind

10 april 2015

Voor de derde keer wordt de Week van het Jonge Kind in Nederland georganiseerd. De week wordt geopend met een congres op 10 april 2015 te Panama, Amsterdam. Job van Velsen, projectleider van het Landelijk Steunpunt is deze dag spreker en panellid.

Lees meer »

Week van het Jonge Kind

12 april 2015

Van 12-18 april wordt in Nederland de Week van het Jonge Kind georganiseerd. In deze week wordt aandacht gevraagd voor de belangrijke eerste levensjaren van het kind. In het hele land worden activiteiten georganiseerd om te laten zien wat er gebeurt voor kinderen en jonge gezinnen. Ouders kunnen in gesprek gaan met opvoeders om aan te geven wat voor hen belangrijk is.

Lees meer »

Bouwstenen voor Sociaal: Bijeenkomst energiezuinige en duurzame onderwijshuisvesting

15 april 2015

Schoolbesturen die met energiebesparing of duurzaamheid aan de slag willen zien al gauw door de bomen het bos niet meer. Veel informatie, techniek, voorbeelden, prijzen en partijen die zich er mee bezig houden. Maar het is niet altijd helder of het werkt en beantwoordt aan de vraag van de besturen zelf.

Lees meer »

10e Jaarcongres Brede School

23 april 2015

Een dag vol inspirerende sprekers, interessante discussies en interactieve deelsessies rond het thema “Met 21ste eeuwse vaardigheden naar een brede ontwikkeling.” En natuurlijk de beste manier om mensen te ontmoeten die betrokken zijn bij brede scholen en IKC’s!

Op 23 april wordt de 10e editie van het Jaarcongres Brede School gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Een coproductie van Sardes, SWP en Logacom in samenwerking met het Landelijk Steunpunt. Het onderwijs moet goed aansluiten bij de vaardigheden waar de 21e eeuw om vraagt. Zodat de kinderen van nu er later ook de vruchten van plukken. Ook voor de toekomst van ons land!

Lees meer

Symposium Talentvol Opgroeien in een Vensterschool, Brede School of IKC

04 juni 2015

Bent u betrokken bij de (door-)ontwikkeling van een Brede School, Vensterschool of IKC? Dan is het symposium 'Talentvol opgroeien in een Vensterschool, Brede School of IKC' net iets voor u! Een dag vol nieuwe ideeën, inspirerende sprekers en boeiende discussies. Er is ruimte om ervaringen te delen, te leren van anderen en om collega's te ontmoeten. Jonge talenten uit Groningen verzorgen diverse optredens voor u.
 

Lees meer »

Nationale Overblijfdag

04 juni 2015

Het begeleiden van kinderen in de tussenschoolse opvang is een vak apart!
Er komt heel wat bij kijken. De tijd waarin de kinderen overblijven mag het meestal wat losser zijn dan in de klas. Het mag echter ook weer niet te los zijn.

Lees meer »

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Agenda

27 maart 2015

Tweets