Agenda

Breinstorm PO-Raad

27 november 2014

Op donderdag 27 november organiseert de PO-Raad een BreinStorm. Deze conferentie gaat over de manier waarop nieuwe inzichten uit de neurowetenschappen in het onderwijs kunnen worden ingezet.

Lees meer »

Najaarsbijeenkomst Bouwstenen

04 december 2014

Op 4 december 2014 houdt Bouwstenen, platform voor maatschappelijke voorzieningen en vastgoed, haar Najaarsbijeenkomst. Het programma bevat veel nieuws en netwerkmogelijkheden. En u kunt rechtstreeks in gesprek met de voorzitters van de bij Bouwstenen betrokken branches.

Lees meer »

Start Netwerk Effectieve aanpak

08 januari 2015

Aan grote dromen geen gebrek, maar hoe zorg je ervoor dat de kwaliteit niet uit het oog wordt verloren? Wilt u uw brede school of IKC daadwerkelijk doorontwikkelen, dan is een gestructureerde aanpak nodig. Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen zet net als vorig jaar een netwerk op om u hierbij te ondersteunen. In drie bijeenkomsten gaan we in op vragen als: Hoe stel ik duidelijke doelen om voldoende kwaliteit te waarborgen? Hoe werk ik deze doelen concreet uit?

Lees meer »

Start Netwerk Doorgaande lijn voor het jonge kind

15 januari 2015

De ontwikkeling van jonge kinderen staat hoog op de agenda. De Harmonisatiewet, de IKC ontwikkeling, het Pedagogisch PACT en het vormgeven van een doorgaande lijn van de voorschoolse voorziening naar de basisschool zijn landelijke uitingen daarvan. In de praktijk wordt door vele professionals hard gewerkt aan de ontwikkeling van het jonge kind. En terecht, want in de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor het verdere leven.

Lees meer »

Landelijk Steunpunt op NOT

30 januari 2015

Van 27 t/m 31 januari 2015 vindt de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit is de grootste vakbeurs voor professionals in de kinderopvang, PO, VO en MBO. Tijdens de NOT biedt het Landelijk Steunpunt Brede Scholen u volop inspiratie en informatie en voorzien wij u graag van goede voorbeelden en advies voor in uw eigen brede school of IKC-praktijk.

Start Netwerk Meedoen is de kunst

12 februari 2015

Actieve cultuurparticipatie bevordert creativiteit. Investeren in actieve cultuurparticipatie is een voedingsbodem voor de creatieve sector. Het leert kinderen en jongeren vaardigheden van de 21e eeuw. Het versterkt het creatieve hart van ons land.

Begin 2015 organiseert het Landelijk Steunpunt een serie netwerken over aansprekende onderwerpen. Meld u nu aan!

Op 30 januari 2015 verzorgt het Landelijk Steunpunt een uitgebreid programma tijdens de NOT.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets