Agenda

Passend Onderwijs: op een passende manier toepassen

03 juni 2015

Op woensdag 3 juni 2015 vindt het Congres Passend Onderwijs in Cursus- en vergadercentrum Domstad te Utrecht plaats.

Lees meer »

Symposium Talentvol Opgroeien in een Vensterschool, Brede School of IKC

04 juni 2015

Bent u betrokken bij de (door-)ontwikkeling van een Brede School, Vensterschool of IKC? Dan is het symposium 'Talentvol opgroeien in een Vensterschool, Brede School of IKC' net iets voor u! Een dag vol nieuwe ideeën, inspirerende sprekers en boeiende discussies. Er is ruimte om ervaringen te delen, te leren van anderen en om collega's te ontmoeten. Jonge talenten uit Groningen verzorgen diverse optredens voor u.
 

Lees meer »

Nationale Overblijfdag

04 juni 2015

Het begeleiden van kinderen in de tussenschoolse opvang is een vak apart!
Er komt heel wat bij kijken. De tijd waarin de kinderen overblijven mag het meestal wat losser zijn dan in de klas. Het mag echter ook weer niet te los zijn.

Lees meer »

Symposium: Verbouwen als alternatief voor nieuwbouw!

10 juni 2015

Tijdens dit symposium raakt u beter bekend met de mogelijkheden van het verbouwen van onderwijs- en kinderopvanggebouwen als alternatief voor nieuwbouw. U hoort hoe anderen dit hebben aangepakt. Het symposium vind plaats op woensdagmiddag 10 juni a.s. en wordt georganiseerd door de samenstellers van de Scholenbouwatlas, het kenniscentrum Ruimte-OK en het Atelier Rijksbouwmeester.

Lees meer »

Conferentie Cultuureducatie: Laat zien wat ik kan!

11 juni 2015

Op donderdag 11 juni a.s. organiseren het Fonds voor Cultuurparticipatie en Compenta (Drenthe) de conferentie Cultuureducatie: Laat zien wat ik kan! Een dag vol energie en inspirerende gesprekken op een bijzondere locatie: Schouwburg Ogterop in Meppel.

Lees meer »

Bijeenkomst Gezonde School

12 juni 2015

Wat kunnen wij leren van onze Vlaamse en Schotse buren op het gebied van Gezonde School? Inspirerende internationale sprekers vertellen erover tijdens twee bijeenkomsten. De Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl van de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad organiseert deze bijeenkomsten op 21 april en 12 juni. Meld u nu aan en doe inspiratie op!

Lees meer »

Dag van de Cultuureducatie: Stilte in de storm

17 juni 2015

Op woensdag 17 juni vindt in TivoliVredenburg in Utrecht de Dag van de Cultuureducatie plaats. Een inspirerende dag georganiseerd in samenwerking met TivoliVredenburg, het Landelijk Steunpunt Brede Scholen, CANON Cultuurcel en het Vlaams Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

Lees meer »

Studiereis Gezonde School naar Schotland

20 september 2015

Weten hoe Schotland aandacht besteed aan ‘health and wellbeing’ in het onderwijs? Wat zijn de successen en valkuilen van het ‘curriculum for excellence? Wat leren wij hiervan? Dat en meer ervaart u tijdens de studiereis Gezonde School naar Glasgow in Schotland van 20 tot en met 24 september 2015.

Lees meer »

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets