Column van Job

23 september 2014

Brief aan Gjalt Jellesma, voorzitter BOINK

Ha die Gjalt,

"Schaf die medicinale term IKC toch snel af.” Ik stuiterde bijna van mijn congresstoel, klaarwakker ineens, toen ik je dit een paar maanden terug vanaf het spreekgestoelte hoorde zeggen. Je had het over de IKC ontwikkeling, en in die context ging je in op samenwerking tussen onderwijs en opvang, de brede school en vooral het wóórd IKC.

Lees meer »

Ambassadeurs

Brede Scholen vragen vaak naar goede voorbeelden. Daarom heeft het Landelijk Steunpunt een netwerk opgezet van goede voorbeelden: Ambassadeurs.

Lees meer

Pilots

De overheid onderzoekt door middel van pilots en experimenten samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. In opdracht van de overheid begeleidt het Landelijk Steunpunt Brede Scholen twee pilots voor dagarrangementen. 

Lees meer

02 oktober 2014

Terugblik Congres Gezonde Brede School

Gisteren vond dan eindelijk ons Congres Gezonde Brede School plaats, dat we samen met de PO-Raad, NOC*NSF, NISB en KVLO organiseerden. Binnenkort vindt u hier foto's, filmpjes een verslag en natuurlijk ook de presentaties van sprekers en workshopleiders. 


29 september 2014

Landelijk Steunpunt heeft nieuwe ambassadeur

Kindcentrum Theresia in Eindhoven is sinds half 2014 ambassadeur van het Landelijk Steunpunt. Theresia heeft ongeveer 300 leerlingen en is gevestigd in het centrum van Eindhoven. Theresia is het eerste kindcentrum in Eindhoven en nog volledig in ontwikkeling.
Lees meer


08 september 2014

Uitnodiging regiobijeenkomsten: praktische oplossingen voor bestuurlijk construct IKC

Bij de samenwerkingspartners in een IKC kan de behoefte ontstaan om de samenwerking op bestuurlijk niveau juridisch te verankeren door middel van een gezamenlijke rechtspersoon. Maar de wet vereist een gescheidenboekhouding tussen onderwijs en kinderopvang. Deze bijeenkomsten bieden bestuurders de gelegenheid om met elkaar te verkennen wat hun mogelijkheden en ervaringen in de praktijk zijn.


20 augustus 2014

Goed voorbeeld: Niekée in Roermond

Er zijn veel goede voorbeelden van brede scholen en integrale kindcentra in Nederland. Eens in de zoveel tijd beschrijft het Landelijk Steunpunt een goed voorbeeld op haar website. Deze keer is dat Niekée, een facilitair onderwijs- en activiteitencentrum in Roermond. Niekee is een school voor middelbaar onderwijs.

Lees meer »


U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets