Column

18 november 2014

Cadeautje

"Na alle trammelant rond Zwarte Piet kan Nederland wel wat leuks gebruiken", moet onze staatssecretaris van onderwijs gedacht hebben. Het moment waarop hij een cadeautje in mijn schoen gooide, vond ik iets minder. Mijn column over het experiment voor excellente scholen - dat de staatsecretaris nog maar net lanceerde, kon nu de prullenmand in. Geredigeerd en al. Maar met liefde kruip ik opnieuw achter mijn laptop, een kleurrijk en waardevol pakje komt immers niet iedere dag door de schoorsteen vallen! 

Lees meer »

Ambassadeurs

Brede Scholen vragen vaak naar goede voorbeelden. Daarom heeft het Landelijk Steunpunt een netwerk opgezet van goede voorbeelden: Ambassadeurs.

Lees meer

Pilots

De overheid onderzoekt door middel van pilots en experimenten samenwerking tussen onderwijs en kinderopvang. In opdracht van de overheid begeleidt het Landelijk Steunpunt Brede Scholen twee pilots voor dagarrangementen. 

Lees meer

27 november 2014

Inschrijving netwerken geopend

Begin 2015 organiseert het Landelijk Steunpunt Brede Scholen weer een serie netwerken. Ieder netwerk bestaat uit drie bijeenkomsten. In kleine groepen van 15-25 personen stelt u heldere doelen en een visie op voor uw brede school of IKC. Direct in de praktijk uit te werken!
De onderwerpen zijn:

Effectieve aanpak: de doorontwikkeling van uw brede school of IKC
Doorgaande lijn voor het jonge kind: een gezamenlijke basis voor jonge kinderen
Meedoen is de kunst: kunst en cultuur in uw brede school of IKC


27 oktober 2014

“Brede scholen zijn geen doel op zich, maar een middel om een doel te bereiken”

Op 3 oktober 2014 promoveerde Marieke Heers aan de Universiteit van Maastricht op het onderwerp brede scholen. Haar proefschrift genaamd ‘The Effectiveness of Community Schools: Evidence from the Netherlands’ gaat over de effectiviteit van Nederlandse brede scholen.

Lees meer »


20 oktober 2014

Interview: “Kinderen doen inspiratie op door actief mee te doen in hun leefomgeving”

Het woord ‘participatie’ is het afgelopen jaar veel genoemd als het om de leefomgeving gaat. Hoe zorg je ervoor dat ook kinderen betrokken raken bij hun omgeving? De Kleine Ambassade zet zich hiervoor in. Soesja Boode, directeur van deze stichting, vertelt ons over de werkzaamheden van de Kleine Ambassade.


13 oktober 2014

Terugkijken op Congres Gezonde Brede School

Op 1 oktober kwamen beleidsmakers, bestuurders en medewerkers uit onderwijs en opvang samen op Papendal voor een inspirerende en sportieve dag rond het thema de Gezonde Brede School. Benieuwd of u iets gemist heeft? Ook van het Congres Gezonde Brede School staan de presentaties, foto's en het verslag online.

Lees meer


09 oktober 2014

Verslag, presentaties en foto's IKC-dag online

Vanaf vandaag staan een uitgebreid verslag, foto's en presentaties van de Landelijke IKC-dag van 26 september jl. online. Wilt u terugkijken op deze dag of bent u benieuwd waar de dag over ging? Lees dan snel verder. 

Lees meer


Begin 2015 organiseert het Landelijk Steunpunt een serie netwerken over aansprekende onderwerpen. Meld u nu aan!

Op 30 januari 2015 verzorgt het Landelijk Steunpunt een uitgebreid programma tijdens de NOT.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets