Welkom... bij {Breed}!

{Breed} is dé plek voor inspiratie, nieuws en informatie over (Integrale) Kindcentra, brede scholen, onderwijs en kinderopvang. Hier vindt u nieuws over relevante congressen en publicaties. Of een antwoord op uw vraag. Op zoek naar een aansprekend praktijkvoorbeeld, een model, artikel of andere publicatie? U vindt het op {Breed}.

Create and share, dát is de bedoeling van deze site. Dat kunnen en willen we niet alleen. Deel uw kennis, mail ons uw suggesties, voorbeelden en inspirerende artikelen en filmpjes, zodat anderen daar in hun praktijk weer verder mee komen. Of geïnspireerd raken om mee te doen aan de ontwikkeling van een kindcentrum of brede school. Of beginnen met de intensivering van een samenwerking. Voor een {Brede} ontwikkeling. De Wereld van de Toekomst is wat Kinderen ervan maken. Vooral dáár wil {Breed} aan bijdragen.

Meedoen met {Breed} ?

Wil je informatie of inspiratie delen? Heb je een aansprekend voorbeeld, een publicatie, nieuws dat voor anderen inspirerend, leuk, leerzaam of handig is? Laat het ons horen, stuur het op en we geven het een plek op deze site.

Wil je als organisatie samenwerken met {Breed}? Kijk bij Vrienden of stuur ons een mail. 

Geïnspireerd door Community Schools

De essentie van een kindcentrum, Communityschool of brede school. Tijdens een groot congres voor Communityschools in de Verenigde Staten werd onderstaande animatie vertoond. Gemaakt door studenten geeft het prachtig weer wat de essentie is van het waarom van kindcentra en brede scholen.

Vind wat je nodig hebt.. in hét kenniscentrum!

In ons kenniscentrum vindt u álles... over brede scholen en kindcentra! Blader naar hartelust in onze themalijst. Op zoek naar gedegen documenten, bewezen systemen of juist nieuwe tips? Verfijn je zoektocht met ons geavanceerde systeem. 

Natuurlijk kun je ook gewoon een zoekterm ingeven en de veelgestelde vragen met antwoorden lezen... of: contact opnemen met {Breed} natuurlijk! Deel uw suggesties met ons!

Ambassadeursnetwerk

IKC's, kindcentra en Brede Scholen vragen vaak naar goede voorbeelden. Als u zo'n praktijkvoorbeeld wilt bezoeken, is maatwerk van belang.
Op {Breed} vindt u veel aansprekende voorbeelden via onze ambassadeurs. Ambassadeurs staan met de voeten in de praktijk en hebben met hun IKC of brede school écht iets te laten zien. Ambassadeurs zijn er voor ú, bekijk de profielen en maak zelf een afspraak voor een bezoek! En bent u zelf een aansprekend voorbeeld en wilt u ambassadeur op onze site worden, laat het weten.

lees meer }

Wat is een dossier?

Alle informatie op {Breed} is onderverdeeld in logische thema's. Ze spelen in op actuele trends en ontwikkelingen. We vullen de thema's regelmatig met nieuwe literatuur, nieuwsberichten, goede voorbeelden, interviews, columns en andere documenten. 

lees meer } 

{Breed} = nieuw.. maar toch vertrouwd! Ruim belegen met volledige info, meningen, tips en nuttige documenten.

CCS

{Breed} = onderdeel van de Coalition for Community Schools.

Twitter (breed}!

Binnenkort kunt u zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.