Nieuws

 

Scholen moeten meer betrokken worden bij de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit

17 april 2015

De uitvoering van de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit gaat de goede kant op, maar de scholen zijn nog niet genoeg betrokken. Daardoor worden nog te weinig kinderen bereikt. Dat staat in een tussenevaluatie van de regeling Cultuureducatie met kwaliteit die gisteren is overhandigd.

Lees meer »

Inschrijving Gluren bij de buren 'Uit de kunst' is geopend!

13 april 2015

Ook dit jaar kunt u weer Gluren bij de Buren! Altijd al een kijkje in andermans keuken willen nemen? Na vele succesvolle excursies organiseert het Landelijk Steunpunt weer bezoeken aan brede scholen en integrale kindcentra. Op 11 mei 2015 gaan we onder het thema ‘Uit de kunst’ Gluren bij de buren bij Kindcentrum de Plotter in Zutphen en bij Kindcentrum Het Timpaan in Wehl. Deelname is gratis en vol = vol, dus wees er snel bij!

Verslag 2e bijeenkomst Netwerk Meedoen is de kunst

08 april 2015

Op 19 maart vond de tweede bijeenkomst van het Netwerk Meedoen is de kunst plaats in Het Huis in Utrecht. ‘Kunst en cultuur in de brede school’ is het thema van een serie netwerkbijeenkomsten voor directeuren, cultuurcoaches, leerkrachten, cultuurcoördinatoren, educatief medewerkers en andere betrokkenen van brede scholen en IKC's (integrale kindcentra). Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen organiseert deze bijeenkomsten samen met het LKCA.

Verslag Landelijke IKC-dag 2.1

08 april 2015

Vanwege de grote belangstelling in het najaar van 2014, organiseerde het Landelijk Steunpunt op vrijdag 27 maart in samenwerking met de PO-Raad en de Brancheorganisatie Kinderopvang weer een IKC-dag. Rond hetzelfde thema en met dezelfde sprekers, maar met nieuwe toehoorders.

Record aantal scholen wil aan de slag met Gezonde School

30 maart 2015

Scholen hebben 1775 aanvragen gedaan voor extra hulp om aan de slag te gaan met gezondheid op school. Scholen uit het primair onderwijs (po) deden de meeste aanvragen: 1398. Scholen uit het voortgezet onderwijs (vo) deden 324 aanvragen en scholen uit het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) 53 aanvragen. De belangstelling toont aan dat de geboden ondersteuning aansluit bij de behoeften van scholen en dat zij het onderwerp belangrijk vinden.

Lees meer »

Vernieuwend beweegaanbod MobieZ wint SPORT FM Innovatieprijs

24 maart 2015

Sportbedrijf Deventer en Nijha hebben met hun MobieZ concept de Sport FM Innovatieprijs 2015 in de wacht gesleept. In een spannende strijd met Barenburg gras en TripleDouble Sportmarketing trok MobieZ aan het langste eind. Met MobieZ krijgen gymlessen een hele nieuwe dimensie door een flexibele inrichting van sportaccommdaties. Het afgelopen jaar draaide er een succesvolle pilot in Deventer met dit concept in vijf gymzalen.

Lees meer »

Landelijk Steunpunt actualiseert haar database

24 maart 2015

Op dit moment is het Landelijk Steunpunt Brede Scholen haar database met de adresgegevens van alle brede scholen aan het actualiseren. Uit de laatste jaarcijfers blijkt dat er ook het afgelopen jaar weer veel nieuwe brede scholen bij zijn gekomen. Het Landelijk Steunpunt wil deze scholen graag toevoegen aan haar database.

Lees meer »

Utrecht2015 Scholenprogramma

13 maart 2015

Op 4 en 5 juli razen 198 wielrenners onder de Utrechtse Dom door. Het grootste jaarlijks sportevenement, de ‘Tour de France’, komt naar Utrecht! Om ook alle basis- en voortgezet onderwijsscholen van Nederland in de Tour-stemming te laten komen is er een speciaal (gratis) Scholenprogramma opgezet.

Lees meer »

Naar 100% rookvrije schoolpleinen

13 maart 2015

De Tweede Kamer heeft op 25 juni 2014 een motie van Carla Dik-Faber (ChristenUnie) aangenomen. Daarin verzoekt zij de regering om zich in te spannen voor 100% rookvrije scholen en schoolpleinen. De Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (SBGL) van de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad, het Longfonds en de partners uit de Alliantie Nederland Rookvrij bundelen de krachten en gaan hiermee aan de slag, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees meer »

Verslag Netwerk Effectieve aanpak online

09 maart 2015

“Ik wil mijn brede school of IKC doorontwikkelen. Daar is een gestructureerde aanpak voor nodig. Maar hoe stel ik duidelijke doelen om voldoende kwaliteit te waarborgen? En hoe werk ik deze doelen concreet uit?” Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen organiseerde het Netwerk Effectieve Aanpak, dat bestond uit drie bijeenkomsten.

Lees hier het verslag

Artikel 1 tot 10 van 16
<< Eerste< Vorige1-1011-16Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Nieuws brede school

08 april 2015
Verslag 2e bijeenkomst Netwerk Meedoen is de kunst

Tweets