Nieuws

 

Gezond gedrag stimuleren op school? Vraag ondersteuning aan!

17 december 2014

Op school de gezondheid van uw leerlingen of studenten stimuleren? Hen aanmoedigen om meer te bewegen, niet te (gaan) roken of zich weerbaar op te stellen? Vraag dan van 12 februari tot en met 16 maart 2015 ondersteuning aan bij Gezonde School.

Lees meer »

New York trekt 150 miljoen dollar uit voor brede scholen

03 december 2014

Ook over de grenzen kijken wij mee met de ontwikkeling van brede scholen. Zo maakte burgemeester van New York Bill de Blasio afgelopen maand bekend dat hij 150 miljoen dollar in ‘community schools’ gaat investeren. Met dat geld wil hij 94 van de slechtst presterende scholen veranderen in brede scholen. Dit komt bovenop zijn eerdere toezegging dat hij 40 brede scholen in de stad wilde oprichten.

Lees meer »

Inschrijving netwerken geopend

27 november 2014

Begin 2015 organiseert het Landelijk Steunpunt Brede Scholen weer een serie netwerken. Ieder netwerk bestaat uit drie bijeenkomsten. In kleine groepen van 15-25 personen stelt u heldere doelen en een visie op voor uw brede school of IKC. Direct in de praktijk uit te werken!
De onderwerpen zijn:

Effectieve aanpak: de doorontwikkeling van uw brede school of IKC
Doorgaande lijn voor het jonge kind: een gezamenlijke basis voor jonge kinderen
Meedoen is de kunst: kunst en cultuur in uw brede school of IKC

NISB lanceert themadossier sport- en beweegtalent

24 november 2014

Hoe kun je sportieve talenten van kinderen en jongeren herkennen en verder tot bloei brengen? Deze vraag staat centraal in het themadossier ‘sport- en beweegtalent’, dat eind november op de site van NISB is geplaatst. Het dossier is gericht op professionals in zowel de breedte- als topsport, zoals docenten lichamelijke oefening, buurtsportcoaches, combinatiefunctionarissen, trainers en coaches. Daarnaast is de informatie interessant voor beleidsmakers.

Lees meer »

Samenwerkingsprotocol voor toezicht kinderopvang

19 november 2014

Maandag stuurde minister Asscher van SZW een Verzamelbrief over de stand van zaken in de kinderopvang naar de Tweede Kamer. Hij ging hierbij in op toezicht, handhaving en veiligheid. Op het gebied van toezicht gaat hij een samenwerkingsprotocol ontwikkelen. Dit moet zorgen voor een betere samenwerking tussen toezichthouders op geïntegreerde voorzieningen van onderwijs en kinderopvang. Dit is tot stand gekomen in overleg met onder andere ambassadeurs van het Landelijk Steunpunt.

Lees meer »

Kind van nu = sollicitant in 2032. Hoe bereiden we ze voor?

17 november 2014

Hoe richten we het onderwijs zo in, dat de kinderen van nu voorbereid zijn op hun toekomst? Vandaag gaf Staatssecretaris Dekker van OCW het startschot voor een nationaal dialoog over de inhoud van het onderwijs. Het draait om de vraag wat de kinderen van nu moeten leren om straks succesvol de arbeidsmarkt op te gaan. Leraren, leerlingen, ouders, het bedrijfsleven en de wetenschap kunnen allen van gedachten wisselen over de inhoud van het onderwijs.

Lees meer »

Ouderbijdrage Peuterspeelzaal 2015

17 november 2014

VNG maakte afgelopen week de adviestabel voor de ouderbijdrage aan de peuterspeelzaal in 2015 bekend. Deze tabel is afgestemd met die van de landelijke kinderopvangtoeslagen in 2015. Hoeveel ouders moeten betalen, hangt af van hun inkomen.

Lees meer »

Programma kwaliteit kinderopvang

13 november 2014

Gister promoveerde Katrien Helmerhorst aan de Universiteit van Amsterdam op het onderwerp kwaliteit van de kinderopvang. Zij ontwikkelde een programma dat de vaardigheden van pedagogisch medewerkers meet op het gebied van interactie. Hiermee wil zij zorgen voor een betere kwaliteit van de kinderopvang.

Lees meer »

Overzicht cijfers kinderopvang per regio

10 november 2014

Benieuwd hoeveel kinderen in uw regio naar de kinderopvang gaan? Hoeveel werknemers in de toekomst in uw gemeente werkzaam zijn in deze branche? De Brancheorganisatie Kinderopvang publiceerde afgelopen week nieuwe landelijke kengetallen voor de kinderopvang.

Lees meer »

Selectie excellente scholen mag experimenteren

06 november 2014

Vanaf volgend schooljaar krijgen ongeveer twintig excellente scholen in het basis- en voortgezet onderwijs ruimte te experimenteren met de manier waarop zij lesgeven. Dat kondigt staatssecretaris Dekker van OCW aan in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees meer »

Artikel 1 tot 10 van 22
<< Eerste< Vorige1-1011-2021-22Volgende >Laatste >>

Begin 2015 organiseert het Landelijk Steunpunt een serie netwerken over aansprekende onderwerpen. Meld u nu aan!

Op 30 januari 2015 verzorgt het Landelijk Steunpunt een uitgebreid programma tijdens de NOT.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets