Nieuws

 

Nieuwe handleiding 'Continue screening kinderopvang'

22 april 2014

Het ministerie van Sociale Zaken, de Vereniging Nederlandse Gemeenten en vele andere partners hebben onlangs een nieuwe handleiding ‘Continue screening kinderopvang’ uitgebracht. Hierin staat beschreven hoe kinderopvangorganisaties met deze screening aan de slag kunnen. 

Lees meer »

Opleiding Specialist Brede School

22 april 2014

In september 2014 start wederom de post HBO- opleiding Specialist Brede School aan de Marnix Academie in Utrecht. De opleiding duurt een jaar. Tijdens de zeven lessen krijgen de studenten colleges van experts uit de praktijk van de brede school. Een praktische en ‘brede blik’ op de diverse aspecten van de brede school. 

Lees meer »

Deel kopgroep wethouders zwaait af

14 april 2014

De kopgroep wethouders voor kindcentra is een groep vooruitstrevende wethouders die zich vanuit hun gemeente inzetten voor de vorming van integrale kindcentra. Met de gemeenteraadsverkiezingen achter de rug zwaait een aantal wethouders af. Daarnaast is er weer ruimte voor nieuwe wethouders. 

Lees meer »

Onderwijsraad: 'Toezicht moet gericht zijn op brede onderwijskwaliteit'

14 april 2014

Leerwinst en toegevoegde waarde zeggen niet genoeg over de kwaliteit van de school. Ook moeilijk meetbare onderdelen van de ontwikkeling, zoals sociale vaardigheden en zelfstandig werken moeten hierbij een rol spelen. Dat stelt de Onderwijsraad in een advies aan het kabinet. Scholen kunnen de meetbare ontwikkeling wel gebruiken om hun onderwijs te verbeteren.

Lees meer »

Asscher wil jonge leerkrachten behouden voor de toekomst

11 april 2014

Het kabinet trekt 11 miljoen euro uit om werkloze leraren, die net van de pabo komen, aan het werk te houden. Dat heeft de minister van Sociale Zaken, Lodewijk Asscher, bekend gemaakt.

Lees meer »

Nieuwe website helpt bij verbouwing schoolgebouw

11 april 2014

Veel scholen in Nederland hebben te kampen met achterstallig onderhoud van het schoolgebouw. Verbouwing van het pand heeft voor veel directeuren en besturen nogal wat voeten in de aarde. Via de nieuwe website www.scholenbouwatlas.nl kunnen zij zich inlezen in actuele verbouwopgaven en bovendien vinden ze hier een aantal inspirerende voorbeelden van verbouwingen. 

Lees meer »

"De samenwerking formaliseren is heel belangrijk"

09 april 2014

Het Jaarcongres Management Kinderopvang staat voor de deur. Over twee weken, op dinsdag 22 april, komen de onderwijs- en de kinderopvangwereld in Ede samen om te spreken over samenwerking binnen brede scholen en integrale kindcentra. Onder andere Yvette Vervoort, adviseur van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen zal daar spreken. 

Lees meer »

School met goede leider geeft goede lessen

07 april 2014

Hoe beter de schoolleider, hoe beter de lessen. Dat concludeert de Onderwijsinspectie die onderzoek heeft gedaan naar de kwaliteit van schoolleiders. Als schoolleiders beter presteren, dan werkt dat door in de klas. 

Lees meer »

Onderwijsinspectie gaat zich richten op verbeterpunten van scholen

31 maart 2014

De Inspectie van het Onderwijs gaat haar toezicht op de onderwijskwaliteit in de toekomst anders inrichten. De nadruk komt meer te liggen op de verbeterkansen van scholen. Vanaf het schooljaar 2016/2017 publiceert de Inspectie van iedere school een kwaliteitsprofiel, waarin zij onder andere verbeterpunten meeneemt. 

Lees meer »

Gemeenten verbeteren toezicht op kinderopvang

31 maart 2014

Nederlandse gemeenten hebben het toezicht en handhaving op de kinderopvang de afgelopen jaren verbeterd. Dat concludeert De Inspectie van het Onderwijs. Volgens de Inspectie handhaven gemeente sinds 2012 vaker en consequenter.

Lees meer »

Artikel 1 tot 10 van 24
<< Eerste< Vorige1-1011-2021-24Volgende >Laatste >>

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets