Nieuws

 

Interview: “Kinderen doen inspiratie op door actief mee te doen in hun leefomgeving”

20 oktober 2014

Het woord ‘participatie’ is het afgelopen jaar veel genoemd als het om de leefomgeving gaat. Hoe zorg je ervoor dat ook kinderen betrokken raken bij hun omgeving? De Kleine Ambassade zet zich hiervoor in. Soesja Boode, directeur van deze stichting, vertelt ons over de werkzaamheden van de Kleine Ambassade.

Triodus Kinderopvang maakt doorstart na faillissement

20 oktober 2014

Afgelopen vrijdag werd Triodus Kinderopvang in Den Haag door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf maakt een doorstart als onderdeel van de Stichting SWKGroep.

Lees meer »

Wet OKE zorgt voor betere kwaliteit peuterspeelzalen

17 oktober 2014

De Wet ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie (Wet OKE) heeft de kwaliteit van peuterspeelzalen op verschillende punten verbeterd. Dit blijkt uit onderzoek van het Kohnstamm Instituut. De leidster-kindratio en het opleidingsniveau van het personeel is verbeterd. Ook hebben reguliere peuterspeelzalen zich beter aan de maximale groepsgrootte gehouden.

Lees meer »

PACT verbindt wetenschap en praktijk

16 oktober 2014

Vorige maand ging de organisatie PACT van start. Deze organisatie richt zich op professionals: de mensen op de werkvloer. Hoe ervaren zij het werken in een integraal team en wat kunnen zij zelf doen om het succesvol te maken?

Lees meer »

Aanpak Gezonde Kinderopvang in ontwikkeling

14 oktober 2014

Scholen zijn al bekend met het vignet Gezonde School, maar nu komt er ook een dergelijk keurmerk voor de kinderopvang. Het RIVM gaat samen met de kinderopvangbranche een aanpak Gezonde Kinderopvang en bijbehorend vignet ontwikkelen, waarmee kinderdagverblijven en peuterspeelzalen kunnen aantonen veel aandacht te hebben voor gezondheid.

Lees meer »

Vernieuwend en flexibel bewegingsonderwijs met MobieZ

13 oktober 2014

Om gymlessen voor kinderen uitdagender en aantrekkelijker te maken, ontwikkelde het bedrijf Nijha in samenwerking met Sportbedrijf Deventer het beweegconcept MobieZ. Hiermee rouleren materialen tussen verschillende sportaccommodaties, zodat kinderen met verschillende soorten sport en beweging kennis kunnen maken.

Lees meer »

Terugkijken op Congres Gezonde Brede School

13 oktober 2014

Op 1 oktober kwamen beleidsmakers, bestuurders en medewerkers uit onderwijs en opvang samen op Papendal voor een inspirerende en sportieve dag rond het thema de Gezonde Brede School. Benieuwd of u iets gemist heeft? Ook van het Congres Gezonde Brede School staan de presentaties, foto's en het verslag online.

Lees meer

Verslag, presentaties en foto's IKC-dag online

09 oktober 2014

Vanaf vandaag staan een uitgebreid verslag, foto's en presentaties van de Landelijke IKC-dag van 26 september jl. online. Wilt u terugkijken op deze dag of bent u benieuwd waar de dag over ging? Lees dan snel verder. 

Lees meer

Interview: Brede scholen hebben een spilfunctie in wijk of dorp

06 oktober 2014

Hij heeft zowel in het onderwijs als in de kinderopvang gewerkt. Daarnaast heeft hij ook de opleiding Directeur Brede School afgerond. Jean-Pierre van der Horst is in beide werelden thuis en weet goed de verbinding tussen kinderopvang en onderwijs te leggen. Wij kijken met hem naar de lessen die beide van elkaar kunnen leren en naar de functie van de brede school.

Medezeggenschap ouders in kinderopvang groter

06 oktober 2014

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een wetsvoorstel gepubliceerd waarin staat dat de positie van ouders die gebruik maken van kinderopvang, een gastouder of peuterspeelzaal moet worden versterkt. Dit moet onder andere tot stand komen door een interne en externe klachtenbehandelingsprocedure en door het adviesrecht van de oudercommissie te wijzigen.  

Lees meer »

Artikel 1 tot 10 van 22
<< Eerste< Vorige1-1011-2021-22Volgende >Laatste >>

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets