Nieuws

 

Pm’ers staan voor grote opgave in VVE

26 februari 2015

Pedagogisch medewerkers hebben moeite om doelgroepkinderen in de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) goed voor te bereiden op de basisschool. Dat blijkt uit onderzoek van het Kohnstamm Instituut en het ITS van de Radboud Universiteit Nijmegen. Vervolgens komen de onderzoekers met suggesties voor het verbeteren van de indicatie en de uitvoering van de VVE.

Lees meer »

CCI-Seminar “Samson: waarom met 3 jaar naar school?”

24 februari 2015

De uitspraak van PvdA-fractievoorzitter Diederik Samson dat kinderen al op 3-jarige leeftijd al naar school zouden moeten, heeft veel stof doen opwaaien. Hiermee zou Samson de kinderopvang buiten spel zetten, terwijl anderen zijn plannen toejuichen. Reden voor ChildCare International om een seminar te organiseren waarin de vraag centraal staat: wat is het beste voor het jonge kind?

Lees meer »

Positief rapport over Brede impuls combinatiefuncties

16 februari 2015

Uit de Monitor Impuls brede scholen, sport en cultuur 2014 blijkt de inzet van combinatiefuncties over het jaar 2013 een succes.

Lees meer »

Meer doen met gezond gedrag op school? Vraag ondersteuning aan!

06 februari 2015

Uw leerlingen aanmoedigen om gezonder te leven? Of wilt u op school meer doen met sociale veiligheid of tegen pesten? Vraag dan voor 16 maart 2015 ondersteuning aan bij Gezonde School om meer te doen met gezond gedrag op school.

Lees meer »

Foto's en verslag NOT online

06 februari 2015

Op 30 januari was het Landelijk Steunpunt aanwezig op de NOT. Met een uitgebreid en interactief programma. Bekijk nu de foto's van die dag en lees het verslag terug!

Handreiking praktische oplossingen

03 februari 2015

Knelpunten zijn op te lossen. Of uw IKC nou volop in ontwikkeling is, of de samenwerking al vergevorderd raakt.

“Het kan niet, want…”
De handreiking praktische oplossingen laat zien dat het wél kan. Als u maar weet wat de juiste aanpak is. Deze brochure biedt praktische oplossingen voor belemmeringen die door wet- en regelgeving ontstaan in de praktijk van een IKC.

Klik hier om de brochure te lezen.
Wilt u liever een gedrukte versie ontvangen? Stuur een mail naar margotderuiter@bredeschool.nl o.v.v. ‘Handreiking praktische oplossingen,’ en vermeld uw gegevens.

Handreiking IKC-Raad

03 februari 2015

U wilt ouders zoveel mogelijk betrekken bij uw IKC. Toch heeft u gescheiden trajecten voor onderwijs en kinderopvang op het gebied van ouderinspraak.

Wilt u het ouders juist makkelijker maken? Daar hebben wij samen met VOS/ABB wat op gevonden: de Handreiking IKC-Raad. Helemaal getoetst op juridische knelpunten. Meteen toe te passen op uw eigen situatie. Want waarom zouden ouders zich apart moeten uiten in twee inspraakorganen?

Ga hier naar de Handreiking IKC-Raad.
Leest u liever de gedrukte versie? Stuur een mail naar margotderuiter@bredeschool.nl o.v.v. ‘Handreiking IKC-Raad,’ en vermeld uw gegevens.

Kwaliteitskaart in een nieuw jasje

03 februari 2015

De ontwikkeling van uw brede school of IKC in beeld, nú in verbeterde versie!

De Digitale Kwaliteitskaart van het Landelijk Steunpunt brengt de stand van zaken van uw eigen brede school of IKC in kaart. Waar staat uw brede school? Wat zijn de sterke punten van uw IKC? Wat wilt u bereiken? Het invullen is heel eenvoudig, en u krijgt er een zeer waardevol overzicht voor terug.

De kwaliteitskaart is nu uitgebreid met praktische tools! Nieuw is dat u de voortgang van uw brede school of IKC op meerdere manieren kunt vergelijken. Sla uw resultaten op, en vul de vragenlijst een jaar later nog eens in. Dit kunt u zo vaak herhalen als u wilt. De ontwikkeling van de resultaten wordt weergegeven in een strakke grafiek. En dan kunt u ook nog eens uw collega’s uitnodigen om de resultaten te delen! Hoe? Dat leest u hier.

Kamerdebat over adviesrecht ouders op prijs kinderopvang

02 februari 2015

Afgelopen week debatteerde minister Asscher van SZW met de Tweede Kamer over de versterkte positie van ouders in de kinderopvang. Hij wil dat ouders meer inspraak krijgen in de kwaliteit van de opvang. Daar staat tegenover dat ouders wel het adviesrecht op de prijs van de kinderopvang verliezen.

Lees meer »

Laat je mening gelden en win!

28 januari 2015

Ieder kind moet zich volop cultureel kunnen ontwikkelen. In én na schooltijd.
Maar wat gaat goed, en wat gaat minder goed?
Vul deze enquête in (max 10 minuten) en help ons. Als dank ontvang je een prachtig boek (*)!

Verbinding leggen
Minister Bussemaker (OCW) wil meer zicht op de stand van het binnen- en buitenschoolse cultuuraanbod. En júist voor brede scholen liggen er uitgebreide mogelijkheden.

Door middel van deze enquête brengen wij deze verbindingen in kaart. Denk aan culture lessen onder schooltijd, en muziek-, dans- of toneelles na school. Help je ons mee?

Lees meer »

Artikel 1 tot 10 van 19
<< Eerste< Vorige1-1011-19Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets