Nieuws

 

Stevige impuls cultuureducatie voor vmbo leerlingen

20 mei 2015

In de tweede ronde van de regeling Cultuureducatie in het VMBO ondersteunen het Fonds voor Cultuurparticipatie en het Prins Bernhard Cultuurfonds 16 culturele instellingen die in samenwerking met vmbo-scholen een tweejarig cultuureducatief traject voor leerlingen ontwikkelen.

Lees meer »

15 vroege starters Muziekimpuls

20 mei 2015

Donderdag 21 mei geeft minister Bussemaker de aftrap van de Impuls Muziekonderwijs op basisschool De Vlieger in Den Haag. Ook de 15 vroege starters van deze nieuwe regeling worden bekend gemaakt.

Lees meer »

Op korte termijn meertalige buitenschoolse opvang mogelijk

20 mei 2015

Het wordt op korte termijn mogelijk om meertalige buitenschoolse opvang (bso) aan te bieden. De opvang aan kinderen van vier tot en met twaalf jaar wordt dan aangeboden in het Engels, Frans of Duits.
Dat heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) maandag aan de Tweede Kamer geschreven.

Lees meer »

Verslag Gluren bij de buren 'Uit de kunst'

13 mei 2015

Op een stralende, zonnige voorjaarsdag gingen we op pad naar Zutphen en Wehl om daar te kijken bij twee goede voorbeelden van werken met het thema Kunst en cultuur in een IKC. Zo’n dag Gluren bij de buren levert altijd weer de nodige inspiratie én praktische tips op voor andere brede scholen en IKC’s.

Ambassadeur Noorderbreedte in Management Kinderopvang

12 mei 2015

Het Landelijk Steunpunt heeft verspreid over het land een zestigtal ambassadeurs: goede voorbeelden van brede scholen en IKC's. Een van deze ambassadeurs is Frans Verstraten van De Noorderbreedte in Diemen. In de laatste editie van vakblad Management Kinderopvang verscheen een mooi artikel over deze ambassadeurs, waar ook Job van Velsen zijn medewerking aan verleende.

Lees het artikel

Verslag laatste netwerkbijeenkomst Kunst en Cultuur

12 mei 2015

De laatste lerende netwerkbijeenkomst kunst en cultuur vond donderdag 16 april plaats in het Aboriginal museum in Utrecht. De dag stond onder leiding van Job van Velsen. Saskia van den Bos hield een presentatie over actief ouderschap en Jan Jaap Knol, directeur van het Fonds voor Cultuurparticipatie, vertelde over de verschillende regelingen van het fonds. Maaike Kramer-Segers van het ministerie van OCW woonde de dag bij, benieuwd naar verhalen uit de praktijk.

It takes a village to raise a child

28 april 2015

Ter ere van het tiende Jaarcongres Brede School, dat plaatsvond op 23 april 2015, publiceerde het Landelijk Steunpunt Brede Scholen "It takes a village to raise a child". In deze publicatie staan interviews met zeven brede school professionals; de dagvoorzitter Job van Velsen en 6 sprekers op het congres.

De publicatie is hier te downloaden en bekijken.

Verslag Gluren bij de buren IKC online

22 april 2015

Vrijdag 10 april bezochten professionals uit het onderwijs, van kinderopvang en gemeenten twee IKC's; in Dinxperlo en Gendt. Het verslag van deze Gluren bij de buren staat nu online!

Klassensamenstelling beperkt van invloed op schoolprestaties

21 april 2015

Het Kohnstamm Instituut publiceerde in vakblad Didaktief een artikel over het effect van diversiteit op de onderwijsopbrengsten. Het instituut onderzocht de heterogeniteit in de klas op twee manieren en maakte daarbij gebruik van gegevens van het Cohort Onderzoek Onderwijsloopbanen.

Lees meer »

Peuters meer ondersteunen in leerontwikkeling

21 april 2015

Het gaat goed met de Nederlandse Peuterspeelzalen en Kinderdagverblijven. Zo blijkt uit het proefschrift van Pauline slot “Early Childhood Education and Care in the Netherlands. Quality, Curriculum, and Relations with Child Development”. Er zijn echter ook nog een aantal verbeterpunten. Vaktijdschrift Didaktief publiceerde hier onlangs een artikel over.

Lees meer »

Artikel 1 tot 10 van 16
<< Eerste< Vorige1-1011-16Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets