Nieuws

 

KINDwijzer maakt film over meerwaarde kinderopvang

21 januari 2015

KINDwijzer, een landelijke netwerkvereniging van maatschappelijke kinderopvangorganisaties, heeft een film geproduceerd die de pedagogische waarde van de kinderopvang in beeld brengt.

Lees meer »

Landelijke IKC-dag 2.1

20 januari 2015

Voor degenen die de IKC-dag in het najaar van 2014 moesten missen, hebben wij goed nieuws. Het Landelijk Steunpunt organiseert een herhaling!

Op 27 maart heeft u een nieuwe kans om dit succesvolle evenement bij te wonen, en alle ins & outs op het gebied van het integraal kindcentrum te weten te komen. Zit u met vragen? Wilt u weten hoe anderen te werk gaan in hun IKC? En moest u de vorige IKC-dag aan u voorbij laten gaan? Dan is de IKC-dag 2.1 echt wat voor u! Meld u nu aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer

Rapport flexibele onderwijstijden

20 januari 2015

Gisteren stuurde staatssecretaris Dekker van OCW het eindrapport van het Experiment Flexibilisering Onderwijstijd naar de Tweede Kamer. Tussen 2011 en 2014 deden twaalf scholen mee aan dit experiment, waarin zij mochten afwijken van de schoolweek van minimaal 5 dagen en de centraal vastgestelde vakanties.

Lees meer »

Bouwstenen presenteert Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2015

19 januari 2015

De Agenda Maatschappelijk Vastgoed 2015 biedt een mooie kans voor onderwijsorganisaties om een impuls te geven aan (de professionalisering van) hun huisvestingsbeleid en het vastgoedmanagement.

Lees meer »

In Rotterdam alle peuters welkom in groep 0

14 januari 2015

In Rotterdam kunnen alle kinderen vanaf 2 jaar naar school. De basisschool en kinderopvang bieden deze kinderen gezamenlijk een aanbod. Daarin worden ze voorbereid op de basisschool.

Lees meer »

Belastingdienst controleert strenger op vrijwilligers

14 januari 2015

De Belastingdienst controleert strenger op de bijdragen die worden uitgekeerd aan vrijwilligers. Instellingen die meer betalen dan is toegestaan kunnen forse naheffingen verwachten. Zo meldt RTL Nieuws.

Lees meer »

Nog enkele plaatsen in netwerk "Meedoen is de kunst"

12 januari 2015

Kunst- en cultuureducatie is van groot belang voor de creativiteit van kinderen! Hoe u onderwijs kunt verbinden met kunst en cultuur, is echter een tweede punt. En wat te denken van de inzet van kansen, regelingen, mogelijkheden en al ontwikkelde instrumenten? Het komt allemaal aan bod in het netwerk "Meedoen is de kunst!"

In drie bijeenkomsten, startend op 12 februari, nemen we de mogelijkheden van kunst- en cultuureducatie in uw brede school of IKC onder de loep. Samen bekijken we de ontwikkelingen rond onderwijs, kunst en cultuur, en hoe u die zelf kunt benutten.
Meld u nu aan, doe mee en pas uw kennis gelijk toe!

Gluren bij de buren 2015

09 januari 2015

Dit jaar kunt u weer Gluren bij de Buren: dat betekent een kijkje nemen bij een brede school of IKC! Zo kunt u zien hoe anderen te werk gaan, en ontmoet u collega's die met hetzelfde bezig zijn als u. Rondom verschillende thema's organiseren wij excursies naar goede voorbeelden van brede scholen en IKC's.

Lees meer »

Onderwijsagenda Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl goed op weg

09 januari 2015

De Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (SBGL) is opgesteld door de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad. Deze partijen zetten zich van 2012-2016 in om sport, bewegen en een gezonde leefstijl in het beleid van scholen te integreren. Uit de jaarlijkse voortgangsrapportage van het Mulier Instituut blijkt dat er tot nu toe goede stappen zijn gemaakt.

Lees meer »

Gelukkig nieuwjaar!

05 januari 2015

Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen wenst u alle goeds voor 2015 toe! Wij gaan opnieuw vol enthousiasme aan de slag en hopen mooie resultaten te bereiken!

Lees meer »

Artikel 1 tot 10 van 12
<< Eerste< Vorige1-1011-12Volgende >Laatste >>

Begin 2015 organiseert het Landelijk Steunpunt een serie netwerken over aansprekende onderwerpen. Meld u nu aan!

Op 30 januari 2015 verzorgt het Landelijk Steunpunt een uitgebreid programma tijdens de NOT.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Nieuws brede school

20 januari 2015

Tweets