Nieuws

 

Geen financiering peuterplannen VNG

31 oktober 2014

Als vervolg op het uitwerkingsvoorstel voor het peuterscenario van VNG, vond vorige maand een Algemeen Overleg plaats. In een reactie op dit AO liet minister Asscher van Sociale Zaken weten niet zo ver te willen gaan en geen financiële dekking voor het plan te zien.

Lees meer »

VVE komt positief uit lokaal onderzoek

31 oktober 2014

Na berichten van twijfels over de effectiviteit van de VVE, blijkt uit een lokaal onderzoek dat de VVE op vier peuterspeelzalen in Neder-Betuwe wel goed werkt. In intensieve programma’s worden de achterstanden van peuters goed weggewerkt.

Lees meer »

Kleine Scholen Coöperatie niet mogelijk

31 oktober 2014

Staatssecretaris Dekker van OCW haalde deze week een streep door de plannen van de Kleine Scholen Coöperatie om te experimenteren met een coöperatie als bestuur van kleine scholen.

Lees meer »

“Willen we hogerop in de kinderopvang? Dan kost dat energie.”

29 oktober 2014

Tijdens zijn oratie op 17 september 2014 sprak bijzonder hoogleraar kinderopvang Ruben Fukkink zich uit over de kwaliteit van de kinderopvang. Er is weinig verschil tussen de verschillende vormen van kinderopvang. Fukkink uitte vooral zijn zorgen over de kwaliteit van de educatieve stimulering.

Lees meer »

Samenwerkingsverbanden betalen tot 2016 geen btw

29 oktober 2014

De samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs hoeven in elk geval tot 1 augustus 2016 geen btw te betalen over de detachering van personeel. Dit hebben de ministeries van OCW en Financiën met elkaar afgesproken.

Lees meer »

Impuls Muziekonderwijs voor basisscholen

29 oktober 2014

Het muziekonderwijs op de basisscholen krijgt een stevige impuls. Dat kondigde minister Bussemaker van OCW aan in de impuls Muziekonderwijs. Het ministerie gaat samenwerken met Joop van den Ende en het Oranje Fonds om scholen meer en beter muziekonderwijs te geven.

Lees meer »

Corporaties Stoppen met Bouw Brede Scholen na Herziening Woningwet

27 oktober 2014

Op 20 juni 2014 stuurde Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst een wijziging van het wetsvoorstel Herzieningwet naar de Tweede Kamer. Deze gewijzigde wet moet het toezicht versterken en de risico’s beperken als het gaat om woningcorporaties. Voor de bouw van brede scholen heeft deze wetswijziging grote gevolgen. Deze maand was het wetsvoorstel opnieuw onderwerp van gesprek in de politiek.

Lees meer »

“Brede scholen zijn geen doel op zich, maar een middel om een doel te bereiken”

27 oktober 2014

Op 3 oktober 2014 promoveerde Marieke Heers aan de Universiteit van Maastricht op het onderwerp brede scholen. Haar proefschrift genaamd ‘The Effectiveness of Community Schools: Evidence from the Netherlands’ gaat over de effectiviteit van Nederlandse brede scholen.

Lees meer »

Interview: “Kinderen doen inspiratie op door actief mee te doen in hun leefomgeving”

20 oktober 2014

Het woord ‘participatie’ is het afgelopen jaar veel genoemd als het om de leefomgeving gaat. Hoe zorg je ervoor dat ook kinderen betrokken raken bij hun omgeving? De Kleine Ambassade zet zich hiervoor in. Soesja Boode, directeur van deze stichting, vertelt ons over de werkzaamheden van de Kleine Ambassade.

Triodus Kinderopvang maakt doorstart na faillissement

20 oktober 2014

Afgelopen vrijdag werd Triodus Kinderopvang in Den Haag door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf maakt een doorstart als onderdeel van de Stichting SWKGroep.

Lees meer »

Artikel 1 tot 10 van 28
<< Eerste< Vorige1-1011-2021-28Volgende >Laatste >>

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets