Nieuws

 

Kabinet wil kinderopvangtoeslag direct op rekening kinderopvang

19 september 2014

Het kabinet wil het systeem van toeslagen voor de kinderopvang hervormen. Daarbij moet de kinderopvangtoeslag voortaan rechtstreeks gestort worden op de rekening van de kinderopvangaanbieder. Het geld wordt dan niet meer eerst overgemaakt naar de ouders. Dat staat in een brief van staatssecretaris Wiebes aan de Tweede Kamer.
 

Lees meer »

Leer samen met je kind Nederlands; volg een taalcursus op de voorschool van je kind!

15 september 2014

Steeds meer  ouders  met een lage opleiding of weinig taalvaardigheid in het Nederlands, maken met hun kind  gebruik van de Voorschool; de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)voor kinderen vanaf 2 ½ jaar.  Ouders vinden taal belangrijk; ze willen graag dat hun kind het Nederlands goed leert.

Lees meer »

Teken de pledge van Alles is gezondheid!

11 september 2014

De PO Raad, Landelijke Ouderraad en EDventure willen bijdragen aan een gezonder Nederland en tekenen op 1 oktober tijdens het congres Gezonde Brede School een pledge van Alles is Gezondheid. Wilt u meedoen aan deze actie, kom dan op 1 oktober naar de stand van Alles is Gezondheid en meld u aan!

Lees meer »

Uitnodiging regiobijeenkomsten: praktische oplossingen voor bestuurlijk construct IKC

08 september 2014

Bij de samenwerkingspartners in een IKC kan de behoefte ontstaan om de samenwerking op bestuurlijk niveau juridisch te verankeren door middel van een gezamenlijke rechtspersoon. Maar de wet vereist een gescheidenboekhouding tussen onderwijs en kinderopvang. Deze bijeenkomsten bieden bestuurders de gelegenheid om met elkaar te verkennen wat hun mogelijkheden en ervaringen in de praktijk zijn.

Magistrum Directeur Brede School

27 augustus 2014

Waarom de opleiding Magistrum Directeur Brede school / Integraal Kindcentrum? Het onderwijs heeft goed opgeleide leidinggevenden nodig. Van hen wordt verwacht dat zij met succes leiding kunnen geven aan het proces van leren, zowel voor leerlingen, leraren als managementteams. Als leidinggevende bent u verantwoordelijk voor optimale veranderingsprocessen waar het onderwijs voor staat. Het eigenaarschap van deze veranderingen, vernieuwingen dient te liggen bij de uitvoerders.

Lees meer »

Pedagogisch Management Kinderopvang (voltijd)

27 augustus 2014

In het kort

Heb je interesse in een opleiding die de vakgebieden pedagogiek en educatie combineert met management en ondernemerschap? Dan is Pedagogisch Management Kinderopvang iets voor jou! Een opleiding waarin je leert om vanuit jouw pedagogische en educatieve bagage de juiste keuzes te maken als leidinggevende in een omgeving die het kind centraal stelt.

Lees meer »

Op naar flexibele scholen? Het einde van die eindeloze zomervakantie

21 augustus 2014

Drie jaar geleden begonnen twaalf basisscholen met een proef waarin ouders zelf hun onderwijstijden en zomervakanties bepalen. 'Het is vergelijkbaar met een crèche.'

Lees meer »

Inschrijving workshops Congres Gezonde Brede School geopend!

01 augustus 2014

Op 1 oktober 2014 vindt te Papendal het Congres Gezonde Brede School plaats. Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl in én rond de school en de kinderopvang zorgen voor betere prestaties en een groter welzijn voor kinderen. Daar profiteert werkelijk iédereen van mee! De kinderen, hun ouders, de medewerkers en uiteindelijk de maatschappij als geheel.

U kunt zich nu ook inschrijven voor de inspirerende workshops!

Bekijk het programma van de workshops en schrijf u nu in!

Programma deelsessies IKC-dag bekend

25 juli 2014

Het programma van de deelsessies voor de IKC-dag is rond. Het Landelijk Steunpunt organiseert op 26 september samen met de PO-Raad en de Brancheorganisatie Kinderopvang een landelijke IKC-dag. De inschrijving voor deze dag is reeds vol. 

Lees meer »

Het Landelijk Steunpunt organiseert op 1 oktober het Congres Gezonde Brede School.
Lees meer

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets