Nieuws

 

Training Doorgaande lijn in beeld

24 juni 2015

Wilt u de doorgaande lijn voor kinderen van 0-6 jaar vorm geven of verbeteren? De training ‘Doorgaande lijn in beeld’ kan u daarbij helpen.

Lees meer »

Lancering Leerplankader Sport, bewegen en gezonde leefstijl

23 juni 2015

In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Onderwijs heeft Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) een Leerplankader Sport, bewegen en gezonde leefstijl ontwikkeld. Dit leerplankader is geschreven in samenwerking met verschillende landelijke thema-instituten en expertisecentra.

Lees meer »

Uurprijzen Kinderopvang in 2016 hoger

23 juni 2015

Minister Asscher van Sociale Zaken heeft het Ontwerpbesluit Kinderopvangtoeslag 2016 aan de Eerste en Tweede Kamer opgestuurd. Uit de brief valt af te leiden dat de maximum uurprijzen voor kinderopvang met 0,7 procent zullen stijgen.

Lees meer »

Muziekonderwijs krijgt impuls

22 juni 2015

HET GAAT WEER SWINGEN IN DE KLAS
Minister Jet Bussemaker van cultuur steekt er 25 miljoen in, private partijen, waaronder Joop van den Ende, nog eens vele miljoenen. De Impuls Muziekonderwijs is een subsidiemaatregel voor het basisonderwijs die ervoor moet zorgen dat het over vijf jaar weer swingt in de klas. Er is een speciaal platform voor opgericht: het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs, waarin alle instellingen zijn verzameld die iets met muziek en onderwijs te maken hebben.

Lees meer »

Eén op de vijf kinderen speelt vrijwel nooit buiten

16 juni 2015

Eén op de vijf kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. En dat terwijl buitenspelen, en daarmee beweging, juist goed is voor de kinderen. Het is onder andere goed voor hun sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek.

Lees meer »

Steeds meer scholen stappen af van traditioneel lesrooster

16 juni 2015

Iets minder dan de helft van alle basisscholen is afgestapt van het traditionele lesrooster. De scholen zouden steeds vaker de lestijden aanpassen aan de wensen van ouders. Zo kiezen de meeste scholen voor een rooster waarbij kinderen minder lang op school zitten, maar waarbij ze wel tussen de middag op school blijven. Leerkrachten zouden van mening zijn dat het zogenoemde bioritmemodel het beste is voor leerlingen. Dat meldt NOS.

Lees meer »

Sociale veiligheid wettelijk verplicht op scholen

09 juni 2015

De Eerste Kamer is op 26 mei akkoord gegaan met de wet sociale veiligheid op scholen. Schoolbesturen zijn vanaf augustus 2015 wettelijk verplicht sociale veiligheid te regelen.

Lees meer »

Op bezoek bij De Werkplaats Kindergemeenschap

04 juni 2015

Donderdag 21 mei bezochten de ambassadeurs van het Landelijk Steunpunt Brede Scholen De Werkplaats Kindergemeenschap te Bilthoven, die in 1926 werd opgericht door Kees Boeke. De Stichting Werkplaats Kindergemeenschap heeft anno 2015 een school voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Verder is er een Kinderopvang op het terrein aanwezig.

Versterking burgerschapsvorming

04 juni 2015

In hun brief aan de Tweede Kamer van 29 april 2015 hebben de bewindslieden van OCW, mede namens de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), uiteengezet hoe het staat met de versterking van burgerschapsvorming in het onderwijs.

Lees meer »

Meer muziekonderwijs

04 juni 2015

Minister Bussemaker stelt tot 2020 €25 miljoen euro beschikbaar aan basisscholen om de deskundigheid van leerkrachten om muziekonderwijs te geven te vergroten.

Lees meer »

Artikel 1 tot 10 van 21
<< Eerste< Vorige1-1011-2021-21Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets