Nieuws

 

Vernieuwend beweegaanbod MobieZ wint SPORT FM Innovatieprijs

24 maart 2015

Sportbedrijf Deventer en Nijha hebben met hun MobieZ concept de Sport FM Innovatieprijs 2015 in de wacht gesleept. In een spannende strijd met Barenburg gras en TripleDouble Sportmarketing trok MobieZ aan het langste eind. Met MobieZ krijgen gymlessen een hele nieuwe dimensie door een flexibele inrichting van sportaccommdaties. Het afgelopen jaar draaide er een succesvolle pilot in Deventer met dit concept in vijf gymzalen.

Lees meer »

Landelijk Steunpunt actualiseert haar database

24 maart 2015

Op dit moment is het Landelijk Steunpunt Brede Scholen haar database met de adresgegevens van alle brede scholen aan het actualiseren. Uit de laatste jaarcijfers blijkt dat er ook het afgelopen jaar weer veel nieuwe brede scholen bij zijn gekomen. Het Landelijk Steunpunt wil deze scholen graag toevoegen aan haar database.

Lees meer »

Utrecht2015 Scholenprogramma

13 maart 2015

Op 4 en 5 juli razen 198 wielrenners onder de Utrechtse Dom door. Het grootste jaarlijks sportevenement, de ‘Tour de France’, komt naar Utrecht! Om ook alle basis- en voortgezet onderwijsscholen van Nederland in de Tour-stemming te laten komen is er een speciaal (gratis) Scholenprogramma opgezet.

Lees meer »

Naar 100% rookvrije schoolpleinen

13 maart 2015

De Tweede Kamer heeft op 25 juni 2014 een motie van Carla Dik-Faber (ChristenUnie) aangenomen. Daarin verzoekt zij de regering om zich in te spannen voor 100% rookvrije scholen en schoolpleinen. De Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (SBGL) van de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad, het Longfonds en de partners uit de Alliantie Nederland Rookvrij bundelen de krachten en gaan hiermee aan de slag, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees meer »

Verslag Netwerk Effectieve aanpak online

09 maart 2015

“Ik wil mijn brede school of IKC doorontwikkelen. Daar is een gestructureerde aanpak voor nodig. Maar hoe stel ik duidelijke doelen om voldoende kwaliteit te waarborgen? En hoe werk ik deze doelen concreet uit?” Het Landelijk Steunpunt Brede Scholen organiseerde het Netwerk Effectieve Aanpak, dat bestond uit drie bijeenkomsten.

Lees hier het verslag

Partijen willen meer ruimte voor samenwerking tussen onderwijs en opvang

06 maart 2015

De Brancheorganisatie Kinderopvang, PO-Raad en de MOgroep overhandigden gisteren het voorstel Geef kinderen de ruimte aan staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher. De samenwerking met het tussen onderwijs en kinderopvang gaat de partijen nog niet snel genoeg. Zij worden in hun initiatief gesteund door VNG.

Lees meer »

Gemeenten professionaliseren vastgoedmanagement

06 maart 2015

VNG-voorzitter Annemarie Jorritsma zette op woensdag 4 maart 2015 de eerste gezamenlijk ontwikkelde referentie-spelregels voor vastgoedmanagement online gezet op de website van Bouwstenen voor Sociaal. Hiermee zette zij een intensieve samenwerking in gang tussen gemeenten voor een verdere professionalisering van het vastgoedmanagement.

Lees meer »

“De scholen zijn weer de spin in het web in Groningen”

03 maart 2015

Groningen is Onderwijsstad van het jaar 2014/2015, en de Groningse Vensterscholen bestaan dit jaar 20 jaar. Bovendien hebben zich de afgelopen tijd veel veranderingen voorgedaan in de structuur van de Vensterscholen. Reden genoeg om extra aandacht te besteden aan de ontwikkelingen in het onderwijs in deze stad!

Lees meer »

Verslag Netwerk Meedoen is de Kunst online

27 februari 2015

Samen met het LKCA organiseert het Landelijk Steunpunt Brede Scholen drie netwerkbijeenkomsten rond het thema kunst en cultuur in brede school of IKC. Het doel is om met elkaar te kijken naar culturele activiteiten op scholen. Waar gaat het goed en waar kan het beter, bijvoorbeeld als het gaat om de verbinding tussen het binnen- en buitenschoolse kunst- en cultuuraanbod? De eerste bijeenkomst vond plaats op 12 februari in Museum Catharijneconvent te Utrecht.

Pm’ers staan voor grote opgave in VVE

26 februari 2015

Pedagogisch medewerkers hebben moeite om doelgroepkinderen in de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) goed voor te bereiden op de basisschool. Dat blijkt uit onderzoek van het Kohnstamm Instituut en het ITS van de Radboud Universiteit Nijmegen. Vervolgens komen de onderzoekers met suggesties voor het verbeteren van de indicatie en de uitvoering van de VVE.

Lees meer »

Artikel 1 tot 10 van 19
<< Eerste< Vorige1-1011-19Volgende >Laatste >>

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Agenda

27 maart 2015

Tweets