Nieuws

 

'Talentvol opgroeien:' Lezing voor jubileum Integraal Jeugdbeleid

30 september 2014

Woensdag 24 september gaf dr. Jeannette Doornenbal een lezing in het kader van het achtjarig bestaan van het lectoraat ‘Integraal Jeugdbeleid.’ Het centrale punt van haar lezing was dat het de sociale en morele plicht is van volwassenen om ieder kind alle kansen te bieden om talentvol op te groeien.

Lees meer »

Beoordeel je schoolgebouw

25 september 2014

De Algemene Rekenkamer is een landelijk onderzoek gestart naar de kwaliteit van schoolgebouwen. Op de website checkjeschoolgebouw.nl kunnen leerlingen en leraren een korte vragenlijst invullen over en foto’s uploaden van hun eigen schoolgebouw. De Rekenkamer wil de resultaten gebruiken voor het beoordelen van de geschiktheid van onderwijsgebouwen.

Lees meer »

Basisscholen moeten meer gymles geven

24 september 2014

Eén op de vijf scholen voldoet niet aan de norm van twee uur gymles per week. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de Onderwijsinspectie hierop meer gaat controleren, meldt het AD.

Lees meer »

VNG presenteert uitwerkingsvoorstel Peuterscenario

23 september 2014

In een brief aan minister Asscher van Sociale Zaken en staatssecretaris Dekker van Onderwijs presenteert VNG zijn uitwerkingsvoorstel voor het peuterscenario. VNG presenteerde op 12 februari jl. al een scenario, wat nu verder wordt uitgewerkt. Met dit scenario wordt een einde gemaakt aan het huidige versnipperde stelsel van voorschoolse voorzieningen.

Lees meer »

Kabinet wil kinderopvangtoeslag direct op rekening kinderopvang

19 september 2014

Het kabinet wil het systeem van toeslagen voor de kinderopvang hervormen. Daarbij moet de kinderopvangtoeslag voortaan rechtstreeks gestort worden op de rekening van de kinderopvangaanbieder. Het geld wordt dan niet meer eerst overgemaakt naar de ouders. Dat staat in een brief van staatssecretaris Wiebes aan de Tweede Kamer.
 

Lees meer »

Leer samen met je kind Nederlands; volg een taalcursus op de voorschool van je kind!

15 september 2014

Steeds meer  ouders  met een lage opleiding of weinig taalvaardigheid in het Nederlands, maken met hun kind  gebruik van de Voorschool; de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)voor kinderen vanaf 2 ½ jaar.  Ouders vinden taal belangrijk; ze willen graag dat hun kind het Nederlands goed leert.

Lees meer »

Pledge van Alles is gezondheid... op Congres Gezonde Brede School

11 september 2014

De PO Raad, Landelijke Ouderraad en EDventure willen bijdragen aan een gezonder Nederland en tekenen op 1 oktober tijdens het congres Gezonde Brede School een pledge van Alles is Gezondheid. Een pledge is een plechtige belofte, die de doelen van het Nationaal Programma Preventie Alles is gezondheid… onderschrijft en concrete activiteiten benoemt die gezond gedrag stimuleren en ondersteunen. Wilt u meer weten over deze actie, kom dan op 1 oktober naar de stand van Alles is Gezondheid!

Lees meer »

Uitnodiging regiobijeenkomsten: praktische oplossingen voor bestuurlijk construct IKC

08 september 2014

Bij de samenwerkingspartners in een IKC kan de behoefte ontstaan om de samenwerking op bestuurlijk niveau juridisch te verankeren door middel van een gezamenlijke rechtspersoon. Maar de wet vereist een gescheidenboekhouding tussen onderwijs en kinderopvang. Deze bijeenkomsten bieden bestuurders de gelegenheid om met elkaar te verkennen wat hun mogelijkheden en ervaringen in de praktijk zijn.

Magistrum Directeur Brede School

27 augustus 2014

Waarom de opleiding Magistrum Directeur Brede school / Integraal Kindcentrum? Het onderwijs heeft goed opgeleide leidinggevenden nodig. Van hen wordt verwacht dat zij met succes leiding kunnen geven aan het proces van leren, zowel voor leerlingen, leraren als managementteams. Als leidinggevende bent u verantwoordelijk voor optimale veranderingsprocessen waar het onderwijs voor staat. Het eigenaarschap van deze veranderingen, vernieuwingen dient te liggen bij de uitvoerders.

Lees meer »

Pedagogisch Management Kinderopvang (voltijd)

27 augustus 2014

In het kort

Heb je interesse in een opleiding die de vakgebieden pedagogiek en educatie combineert met management en ondernemerschap? Dan is Pedagogisch Management Kinderopvang iets voor jou! Een opleiding waarin je leert om vanuit jouw pedagogische en educatieve bagage de juiste keuzes te maken als leidinggevende in een omgeving die het kind centraal stelt.

Lees meer »

Artikel 1 tot 10 van 11
<< Eerste< Vorige1-1011-11Volgende >Laatste >>

Het Landelijk Steunpunt organiseert op 1 oktober het Congres Gezonde Brede School.
Lees meer

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Tweets