Nieuws

Doe mee met Scholenbouwprijs

19 februari 2013

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseert dit jaar de tiende editie van de Scholenbouwprijs. Scholen die sinds kort in een nieuw of een vernieuwd gebouw zitten, maken kans op deze prestigieuze prijs. Opgeven kan tot 1 maart.

Het thema van de prijs is dit jaar ‘Onderwijskwaliteit en Verbindingen’. Het ministerie van OCW wil met dit thema aangeven dat scholen een vitaal onderdeel van de samenleving zijn. 

Schoolgebouwen die mee willen dingen naar de prijs moeten aan een aantal criteria voldoen. Zo moet het schoolgebouw onlangs gebouwd zijn, of een renovatie hebben ondergaan. De schoolgebouwen in de periode van 1 september 2008 tot en met 1 september 2012 zijn opgeleverd. Daarnaast moeten de stichtingskosten van het project boven de 500.000 euro liggen. Bovendien wil de jury dat de scholen in september dit jaar, wanneer de bezoeken plaatsvinden, minimaal een jaar in bedrijf zijn. Op die manier kan de jury zich een goed beeld vormen van de duurzaamheid van het pand. De jury staat dit keer overigens onder leiding van de oud-voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet. Zij is nu voorzitter van de Raad van Toezicht van het Waarborgfonds/Ruimte OK.

De jury beoordeelt de nieuwe scholen op het gebied van architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit. Het pand moet bijvoorbeeld goed binnen de omgeving passen. Verder kijkt ze naar de wijze waarop het onderwijsprogramma is vertaald in het gebouw en of het pand de potentie heeft om flexibel in te kunnen spelen op de vraag. Tot slot zijn natuurlijk de ervaringen met het nieuwe gebouw van belang. Daarbij beoordeelt de jury de ervaringen op het gebied van maatschappelijke en onderwijskundige kwaliteit en de bevindingen waar het gaat om de prestaties met de duurzame kwaliteit en het binnenklimaat. 

De minister of staatssecretaris van Onderwijs reikt de Scholenbouwprijs aan het eind van dit jaar uit. 

Iedereen kan een school opgeven voor de Scholenbouwprijs. Dat kan door een mailtje te sturen naar info@scholenbouwprijs.nl. Opgeven kan tot 1 maart 2013. Welke gegevens u hierbij moet invullen, is terug te vinden in dit document.


Delen:

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Nieuws brede school

08 december 2015
08 december 2015

Agenda

Geen artikelen in deze categorie.

Tweets