Goal! – mentorproject in Lelystad

10 april 2012

Na het succes van Goal! in Amsterdam, waagt Lelystad zich ook aan het mentorproject voor jongeren. In Lelystad ligt de nadruk op de overstap van het voortgezet naar middelbaar beroepsonderwijs.

Jongeren hebben positieve rolmodellen nodig om goed te functioneren in het dagelijks leven. Maar in de omgeving van sommige jongeren ontbreken deze goede voorbeelden. Het mentorproject Goal!, een initiatief van Radar, ontfermt zich over deze kwetsbare scholieren.

In Lelystad legt Goal! zich toe op jongeren die de overstap moeten maken van het voortgezet onderwijs naar het middelbaar beroepsonderwijs, om voortijdig schoolverlaten te voorkomen. Speciaal getrainde vrijwilligers krijgen leerlingen onder hun hoede die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Door praten en coaching proberen deze persoonlijke mentoren ertoe bij te dragen dat leerlingen uiteindelijk met een diploma de wereld ingestuurd worden.

Scholen bepalen zelf wie in aanmerking komt voor deze ondersteuning, bijvoorbeeld op basis van schoolresultaten of thuissituatie. Het gaat bij deze groep niet om jongeren die al professionele hulp krijgen.

In Lelystad heeft Wethouder de Jager op 2 april 2012 het startsein voor het mentorproject gegeven. Meer informatie kunt u vinden op de website van de gemeente Lelystad.

Zorg Personeel

Het Landelijk Steunpunt organiseert op 1 oktober het Congres Gezonde Brede School.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Nieuws brede school

25 september 2014