Ook Groningen krijgt Academische PABO

27 augustus 2010

Na Amsterdam krijgt ook Groningen een academische PABO-opleiding. In vier jaar halen studenten het normale PABO-diploma en een universitair bachelordiploma Pedagogische Wetenschappen.

De opleiding is een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen, de Hanzehogeschool Groningen, NHL Hogeschool en de Groningse locatie van Stenden Hogeschool. Het eerste jaar starten 55 studenten.

De academische PABO moet de opleiding tot leraar basisonderwijs aantrekkelijker maken voor vwo-leerlingen. Zij willen graag lesgeven aan jonge kinderen, maar vinden de huidige PABO-opleiding vaak niet uitdagend genoeg.

Personeel

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Nieuws brede school

08 april 2015