Nieuws

Sporten met Estro en NOC*NSF

24 april 2012

Om kinderen zo vroeg mogelijk in beweging te brengen, gaan de kinderopvangorganisatie Estro groep en het NOC*NSF een samenwerking aan. Binnenkort bieden zij kinderen van 0 tot en met 12 jaar op alle vestigingen van Estro een aantrekkelijk sportaanbod.

Bij Estro zijn 600 kinderopvang- en bso-locaties en gastouderbureau’s aangesloten, waaronder Astrid Lindgren, B4KIDS, Catalpa en Elan. De Nederlandse sportorganisatie NOC*NSF heeft een groot netwerk van sportverenigingen, waarvan de kinderen uit de opvang gebruik kunnen maken. De samenwerking met NOC*NSF moet eraan bijdragen dat alle kinderen binnen Estro spelenderwijs gaan sporten en zich sociaal kunnen ontwikkelen. Deze vroege kennismaking met sport vergroot bovendien de kans dat kinderen later meer bewegen.

Niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders en de medewerkers in de opvang worden bewust gemaakt van het belang van bewegen en goede voeding. Zij kunnen de kinderen stimuleren om plezier te hebben in hun sport en spel. Met de expertise van het NOC*NSF en de ervaringen van Estro, ziet het Comité mogelijkheden om onderzoek te doen naar de effecten van sporten op de gezondheid van kinderen. 

Lees meer over de samenwerking op de website van de Estro groep.


Delen:

Een handreiking met praktische modellen om ouderinspraak in uw IKC te integreren. Vraag deze publicatie nu aan.

U kunt zich hier aanmelden of afmelden voor de nieuwsbrief.

Nieuws brede school

08 december 2015
08 december 2015

Agenda

Geen artikelen in deze categorie.

Tweets